11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple δοκιμάζει τώρα το iOS 16.5 εσωτερικά ως μία από τις τελικές ενημερώσεις πριν από το iOS 17

    Η Apple ενίσχυσε τις δοκιμές του iOS 16.5 εσωτερικά αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με αυξανόμενα στοιχεία της ενημέρωσης στα αρχεία καταγραφής αναλυτικών στοιχείων διαφόρων ιστοτόπων. Το iOS 16.5 θα είναι πιθανότατα μια από τις τελευταίες αξιοσημείωτες ενημερώσεις πριν η Apple ανακοινώσει το iOS 17 στο WWDC τον Ιούνιο.

    Δεν είναι σαφές ποιες δυνατότητες θα εισαχθούν με το iOS 16.5, αλλά η αναμονή συνεχίζεται για ορισμένες λειτουργίες που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως, όπως ο λογαριασμός αποταμίευσης στην Apple Card, η εφαρμογή Apple Music Classical και η επιλογή ασφάλειας iMessage Contact Key Verification. Το Apple Pay Later έρχεται επίσης σύντομα, αλλά αναμένεται να ενεργοποιηθεί με μια ενημέρωση σε επίπεδο διακομιστή απευθείας.

    Όσον αφορά το iOS 17, ο Mark Gurman του Bloomberg αυτή την εβδομάδα δήλωσε ότι δεν έχει ακούσει ακόμη για “κάτι που να αλλάξει ιδιαίτερα δραματικά” για το iPhone, αλλά η ενημέρωση είναι ακόμη μήνες μακριά και ενδέχεται να υπάρχουν ακόμα μερικά αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά που δεν έχουν αποκαλυφθεί.

    Το iOS 17 θα παρουσιάσει την επόμενη γενιά του CarPlay της Apple, η οποία θα προσφέρει βαθύτερη ενοποίηση με λειτουργίες του οχήματος όπως το ραδιόφωνο FM, υποστήριξη για πολλαπλές οθόνες σε όλο το ταμπλό, αυξημένη εξατομίκευση και πολλά άλλα. Η Apple είπε ότι τα πρώτα οχήματα με CarPlay επόμενης γενιάς θα ανακοινωθούν στα τέλη του 2023, με μάρκες όπως οι Acura, Audi, Ford, Honda, Mercedes-Benz, Nissan, Porsche, Volvo και άλλες.

    Το iOS 17 αναμένεται επίσης να επιτρέπει εναλλακτικά καταστήματα εφαρμογών για iPhone στην Ευρώπη, όπως απαιτείται από τον Νόμο για τις Ψηφιακές Αγορές. Ο Gurman ανέφερε προηγουμένως ότι η αλλαγή θα εφαρμοστεί μέχρι τα μέσα του 2024 ως μέρος μιας νεότερης έκδοσης του iOS 17.

    Εν τω μεταξύ, η Apple έκανε την πρώτη έκδοση beta του iOS 16.4 διαθέσιμη σε προγραμματιστές και δημόσιους testers. Η ενημέρωση περιλαμβάνει μια σειρά από νέα emoji, υποστήριξη για ειδοποιήσεις web push, βελτιώσεις της εφαρμογής Podcasts και μια αλλαγή που θα εμποδίσει τους χρήστες iPhone να αποκτήσουν δωρεάν πρόσβαση στην έκδοση beta για προγραμματιστές από την iOS 17 και έπειτα όταν αυτή γίνει διαθέσιμη.

    Το WWDC ξεκινά συνήθως στις αρχές Ιουνίου. Στο συνέδριο προγραμματιστών που διαρκεί μια εβδομάδα, η Apple θα ανακοινώσει επίσης τα macOS 14, watchOS 10, tvOS 17 και, σύμφωνα με πληροφορίες, το λειτουργικό σύστημα realityOS/xrOS για τα φημολογούμενα headset AR/VR της Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.