20.6 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple φέρεται να συνεργάζεται ήδη με τη Foxconn για φθηνότερα headset AR δεύτερης γενιάς

    Η Apple αναμένεται να αποκαλύψει το υλικό των headset AR/VR πρώτης γενιάς στο WWDC τον Ιούνιο. Ωστόσο, η συσκευή πρώτης γενιάς αναμένεται να είναι γεμάτη με τεχνολογία αιχμής, όπως οθόνες υψηλής ανάλυσης, και πολλές κάμερες και αισθητήρες — όλα αυτά τα premium εξαρτήματα έχουν κόστος. Η φημολογούμενη τιμή για το “Apple Reality Pro” είναι $2.000-$3.000.

    Ωστόσο, φαίνεται ότι η Apple στοχεύει μια φθηνότερη – πιο φιλική προς τον καταναλωτή – συσκευή για τη δεύτερη γενιά. Στην πραγματικότητα, μια έκθεση από τη Nikkei σήμερα λέει ότι η Apple συνεργάζεται ήδη με τη Foxconn για τον προγραμματισμό παραγωγής για τα φθηνότερα headset.

    Η Nikkei λέει ότι η Apple χρησιμοποιεί το Luxshare για την κατασκευή των headset AR/VR πρώτης γενιάς, αξιοσημείωτο πολύ αυτό καθώς σπάνια χρησιμοποιεί κατασκευαστές εκτός Foxconn για προϊόντα πρώτης έκδοσης. Η Luxshare συμμετέχει ήδη στη συναρμολόγηση iPhone, Apple Watch και AirPods.

    Ένα από τα πιο ακριβά εξαρτήματα στη λίστα υλικών του πρώτου headset θα είναι οι οθόνες. Η Apple πιστεύεται ότι χρησιμοποιεί πάνελ micro-OLED υψηλής ανάλυσης και χρειάζεται δύο οθόνες ανά μονάδα του headset – μία για κάθε μάτι. Κάθε πάνελ μπορεί να κοστίσει περίπου $150 για την κατασκευή σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση Nikkei, με την υψηλή τιμή λόγω του γεγονότος ότι οι αποδόσεις εξακολουθούν να είναι σχετικά χαμηλές.

    Η Apple στοχεύει σε χαμηλότερη τιμή για το μοντέλο δεύτερης γενιάς και μέρος της εξοικονόμησης κόστους θα προκύψει μέσω της αποτελεσματικότερης παραγωγής. Η Nikkei λέει ότι η Apple έχει αναθέσει στη Foxconn να αυξήσει την αυτοματοποίηση στη διαδικασία συναρμολόγησης headset για να μειώσει το κόστος κατασκευής. Η δουλειά γίνεται «παράλληλα» με την κυκλοφορία του Reality Pro.

    Δεν είναι σε καμία περίπτωση η πρώτη φορά που ακούμε για την ιδέα ενός φθηνότερου headset. Πρώτον, είναι λογικό ότι η Apple θα χρειαστεί να μειώσει το κόστος για να κάνει το προϊόν πιο ελκυστικό σε περισσότερους ανθρώπους – η τιμή των $3.000 είναι απλώς πολύ υψηλή για να προσελκύσει μια ευρεία πελατειακή βάση.

    Τον Ιανουάριο, το The Information είπε ότι τα headset δεύτερης γενιάς της Apple θα χρησιμοποιούν φθηνότερα υλικά, λιγότερους αισθητήρες και πιθανώς οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης. Οι καταθέσεις εμπορικών σημάτων υποδηλώνουν ότι τα φθηνότερα headset θα μπορούσαν να ονομαστούν “Apple Reality One”.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.