17.4 C
Athens
Saturday, April 27, 2024
More

    Η Apple γιορτάζει τα 100 εκατομμύρια τραγούδια στο Apple Music

    Η Apple γιόρτασε σήμερα την επίτευξη του ορόσημου των 100 εκατομμυρίων τραγουδιών στο Apple Music και σχολίασε δύο τομείς στους οποίους εργάζεται για τη βελτίωση της υπηρεσίας.

    Αναλογιζόμενη την ανάπτυξη της μουσικής στις πλατφόρμες της Apple σε ένα δελτίο τύπου, η παγκόσμια επικεφαλής του συντακτικού της Apple Music Rachel Newman δήλωσε σήμερα:

    Εκατό εκατομμύρια τραγούδια.

    Είκοσι ένα χρόνια μετά την εφεύρεση του iTunes και το ντεμπούτο του αυθεντικού iPod, έχουμε φτάσει από 1.000 τραγούδια στην τσέπη σας σε 100.000 φορές περισσότερο από αυτό στο Apple Music. Είναι εκπληκτική ανάπτυξη με κάθε μέτρηση. Ολόκληρη η ιστορία, το παρόν και το μέλλον της μουσικής είναι στα χέρια σας ή φωνητική εντολή.

    Περισσότερη μουσική από όση μπορείτε να ακούσετε σε μια ζωή ή πολλές ζωές. Περισσότερη μουσική από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα. Απλώς η μεγαλύτερη συλλογή μουσικής, σε οποιαδήποτε μορφή, ποτέ.

    Εκατό εκατομμύρια τραγούδια — είναι ένας αριθμός που θα συνεχίσει να αυξάνεται και να πολλαπλασιάζεται εκθετικά. Αλλά είναι κάτι περισσότερο από έναν αριθμό, που αντιπροσωπεύει κάτι πολύ πιο σημαντικό – την τεκτονική αλλαγή στον κλάδο της δημιουργίας και διανομής μουσικής τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

    Πρόσθεσε ότι η άνοδος της Apple Music βοήθησε στον εκδημοκρατισμό της μουσικής βιομηχανίας στο σύνολό της εν μέσω μιας τεράστιας επέκτασης περιεχομένου:

    Πίσω στη δεκαετία του 1960, μόνο 5.000 νέα άλμπουμ κυκλοφόρησαν κάθε χρόνο. Σήμερα, οπουδήποτε στον κόσμο, σε 167 χώρες και περιοχές στο Apple Music, οποιοσδήποτε καλλιτέχνης οποιασδήποτε περιγραφής μπορεί να γράψει και να ηχογραφήσει ένα τραγούδι και να το κυκλοφορήσει παγκοσμίως. Κάθε μέρα, περισσότεροι από 20.000 τραγουδιστές και συνθέτες παραδίδουν νέα τραγούδια στην Apple Music — τραγούδια που κάνουν τον κατάλογό μας ακόμα καλύτερο από ό,τι ήταν την προηγούμενη μέρα. Εκατό εκατομμύρια τραγούδια είναι απόδειξη ενός πιο δημοκρατικού χώρου, όπου οποιοσδήποτε, ακόμη και ένας νέος καλλιτέχνης που φτιάχνει μουσική από την κρεβατοκάμαρά του, μπορεί να έχει την επόμενη μεγάλη επιτυχία.

    Κοιτάζοντας προς το μέλλον, η Newman επεσήμανε τους δύο τομείς εστίασης για τη βελτίωση της Apple Music στο μέλλον, ξεκινώντας από την ανθρώπινη επιμέλεια για την προώθηση αλγορίθμων συστάσεων.

    Αυτή δεν είναι απλώς μια ευκαιρία να σκεφτούμε πόσο μακριά έχουμε φτάσει, αλλά και μια στιγμή για να περιμένουμε με ανυπομονησία τη δουλειά που έχουμε να κάνουμε. Στην Apple Music, η ανθρώπινη επιμέλεια ήταν πάντα ο πυρήνας σε ό,τι κάνουμε, και με τον τρόπο που μπορείτε να δείτε, όπως οι εκδοτικές μας λίστες αναπαραγωγής. και τρόπους που δεν μπορείτε, όπως το ανθρώπινο άγγιγμα που οδηγεί τους αλγόριθμους προτάσεών μας. Τώρα, περισσότερο από ποτέ, γνωρίζουμε ότι η επένδυση στην ανθρώπινη επιμέλεια θα είναι το κλειδί για να μας κάνει τους καλύτερους στη σύνδεση καλλιτεχνών και κοινού.

    Με μια τέτοια τεράστια έκταση τραγουδιών, ξέρουμε ότι χρειάζεστε κάποιον εκεί για να σας καθοδηγήσει. Πέρασαν οι μέρες της τυχαίας αναπαραγωγής στη βιβλιοθήκη σας: Τώρα είμαστε στο χέρι μας να σας βοηθήσουμε να ανακαλύψετε νέα αγαπημένα και να ανακαλύψετε ξανά ξεχασμένα πετράδια, είτε πρόκειται για έναν από τους εξειδικευμένους ραδιοφωνικούς οικοδεσπότες μας που φωτίζει τη διαδρομή σας είτε για μια χειροποίητη λίστα αναπαραγωγής.

    Η δήλωση επεσήμανε επίσης ότι η Apple Music επιδιώκει να προσφέρει περισσότερο πλαίσιο για τη μουσική στην πλατφόρμα, όπως μέσω της Apple Music Today:

    Γνωρίζουμε επίσης ότι είναι πιο σημαντικό από ποτέ να υψώνουμε τις φωνές των καλλιτεχνών και να τους παρέχουμε ευκαιρίες να πουν τις δικές τους ιστορίες και να ενσωματώσουν τη μουσική τους. Δεν αρκεί πλέον να συνδέουμε μόνο καλλιτέχνες και θαυμαστές, αλλά να κάνουμε αυτές τις συνδέσεις βαθύτερες και πιο ουσιαστικές. Και μόνο ένας από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους βοηθάμε να παρέχουμε το πλαίσιο είναι μέσω της νέας σειράς Apple Music Today, όπου θα επιλέγουμε ένα νέο τραγούδι κάθε μέρα και θα βουτάμε στην ιστορία του, επειδή γνωρίζουμε ότι καθένα από τα 100 εκατομμύρια τραγούδια ο κατάλογός μας έχει τη δική του ιστορία.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.