20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple βλέπει πτώση των πωλήσεων iPad στη περίοδο του 2022, αλλά οι πωλήσεις των Mac αυξάνονται

    Η Apple σημείωσε απότομη πτώση στις πωλήσεις iPad το 2022, σύμφωνα με τα αποτελέσματα κερδών για το τέταρτο τρίμηνο που κοινοποιήθηκαν σήμερα. Τα iPad απέφεραν 29,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2022, από τα 31,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις που είχε η Apple το 2021.

    Για το μεγαλύτερο μέρος του 2022, τα iPads έβλεπαν λίγη προσοχή από τους καταναλωτές στην αγορά και οι προμήθειες ήταν σημαντικά περιορισμένες. Η Apple ανανέωσε το iPad Air τον Μάρτιο, αλλά δεν παρουσίασε νέο σχεδιασμό, εστιάζοντας κυρίως στην προσθήκη ενός τσιπ M1.

    Κανένα άλλο iPad δεν ανανεώθηκε κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2022 και ενώ το iPad Pro και το iPad μόλις έλαβαν ενημερώσεις, αυτές οι πωλήσεις θα υπολογιστούν το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού 2023 λόγω του χρόνου κυκλοφορίας. Η Apple έχει δηλώσει πολλές φορές φέτος ότι αντιμετώπισε προβλήματα εφοδιασμού με το iPad, τα οποία μπορεί να έχουν επηρεάσει τις πωλήσεις.

    Το τέταρτο τρίμηνο του 2022, τα iPad απέφεραν έσοδα 7,17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από 8,25 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο. Η σύγκριση με το χρόνο είναι δύσκολη καθώς η Apple παρουσίασε νέα iPad κατά το τέταρτο τρίμηνο του περασμένου έτους.

    Ενώ οι πωλήσεις του iPad υποχώρησαν το 2022, οι πωλήσεις Mac αυξήθηκαν, παρόλο που υπήρξε περιορισμένος αριθμός ανανεώσεων. Η Apple ανανέωσε τα μοντέλα MacBook Air και MacBook Pro 13 ιντσών τον Ιούνιο, αλλά εξακολουθούμε να περιμένουμε τις ανανεώσεις άλλων μοντέλων όπως το Mac mini και το MacBook Pro 14 και 16 ιντσών.

    Η Apple είδε επίσης περιορισμούς στην προσφορά με Mac καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά το ενδιαφέρον για τα τσιπ M1, M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra και M2 είχε ως αποτέλεσμα σταθερές πωλήσεις. Τα έσοδα των Mac ήταν 11,5 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο του 2022, αυξημένα κατά 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε ετήσια βάση. Το 2022, οι Mac κέρδισαν συνολικά 40,1 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 5 δισεκατομμύρια δολάρια από τα 35 δισεκατομμύρια δολάρια που κέρδισαν οι Mac το οικονομικό έτος 2021. Το Mac προσελκύει νέους πελάτες και το 4ο τρίμηνο του 2022, οι μισοί αγοραστές Mac ήταν νέοι στη σειρά προϊόντων.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.