17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple απείλησε την Facebook για διαγραφή της από το App Store για κατηγορίες καναλιών εμπορίας λευκής σαρκός

    Η Apple φαίνεται πως απείλησε ανοιχτή την Facebook και αφαίρεση της εφαρμογής της από το App Store πίσω το 2019 όταν έφτασαν πολλές αναφορές πως αυτή γινόταν χρήση από έμπορους λευκής σαρκός.

    Πίσω το 2019 το BBC είχε αναφέρει πως έμποροι λευκής σαρκός στην Ασία χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή της Facebook για να οργανώνουν πωλήσεις των θυμάτων τους. Μετά την κοινοποίηση αυτής της ιστορίας η Apple αντέδρασε άμεσα και τόνισε στην Facebook πως δεν θα δίσταζε να κατεβάσει την εφαρμογή της αν δεν έκανε μια σειρά από ενέργειες για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

    Τα παραπάνω βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας από εσωτερικά κείμενα της Facebook που έφτασαν στην The Wall Street Journal.

    Αυτά τα κείμενα δείχνουν πως η Facebook γνώριζε αυτό το πρόβλημα πριν την αναφορά του BBC. Φαίνεται πως η εταιρεία τότε πήρε ελάχιστα μέτρα για να κλείσει αυτά τα κανάλια αλλά μετά και την ευθεία απειλή της Apple άμεσα έλαβαν πιο αυστηρά μέτρα και ξεκινήσαν τις έρευνες.

    Η Apple κοινοποιεί ετήσια μια αναφορά αναλυτική για τις προσπάθειες που κάνει για να αντιμετωπίσει φαινόμενα εμπορίας λευκής σαρκός και δουλείας στην παραγωγικής της αλυσίδα και σε άλλες περιοχές που δραστηριοποιείται.

    Σε περιπτώσεις που εφαρμογές βρεθούν ένοχες για συνεργία ακόμη και ακούσια σε τέτοια φαινόμενα η Apple τις κατεβάζει άμεσα από το App Store και ειδοποιεί τις αρμόδιες αρχές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.