20.6 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Apple αναφέρει ότι το Notch είναι ένας ‘έξυπνος τρόπος’ για να δοθεί στους χρήστες περισσότερος χώρος για περιεχόμενο στα νέα MacBook Pros

    Το notch στα νέα MacBook Pro προσφέρει έναν “έξυπνο τρόπο” έτσι ώστε οι χρήστες να έχουν περισσότερο χώρο για το περιεχόμενο τους επιτρέποντας στην Apple να μικρύνει τα πλαίσια σύμφωνα με τα όσα δηλώνει και η ίδια η εταιρεία.

    Η προσθήκη του notch στα νέας σχεδίασης MacBook Pros αποτέλεσε μια έκπληξη για πολλούς και ήταν μια φήμη που έκανε την εμφάνιση της την τελευταία στιγμή λίγες ώρες πριν το event της Apple. Βέβαια κάποιοι χρήστες άσκησαν κριτική για αυτή την επιλογή της εταιρείας.

    Η Shruti Haldea που είναι manager της γραμμής των Mac της Apple και η οποία εμφανίστηκε και στο event κατά την διάρκεια συνέντευξης της στο Same Brain podcast υπερασπίστηκε αυτή την επιλογή της εταιρείας της αναφέροντας:

    “Αυτό που κάναμε ήταν στην ουσία να δημιουργήσουμε μια ψηλότερη οθόνη. Όπως και στο 16 ιντσών μοντέλο ο χρήστης έχει 16.0 ενεργή περιοχή στην διαγώνιο και έτσι μεγαλώσαμε από εκεί και πάνω την οθόνη για να βάλουμε την μπάρα του μενού. Με άλλα λόγια την μετακινήσαμε πιο ψηλά και εκτός ενεργής περιοχής για τον χρήστη. Αυτός ήταν ένας έξυπνος τρόπος ώστε να δώσουμε περισσότερο χώρο στην οθόνη για περιεχόμενο και όταν ο χρήστης είναι σε full mode στην οθόνη του τότε έχει ένα πλήρες 16:10 παράθυρο που δείχνει υπέροχο!”

    Σε σύγκριση με τον σχεδιασμό προηγούμενων MacBook Pro τα νέα 14 ιντσών και 16 ιντσών μοντέλα έχουν σημαντικά πιο λεπτά πλαίσια. Η Apple αναφέρει πως τα πλαίσια είναι 24% πιο λεπτά από την προηγούμενη γενιά στα δεξιά και στα αριστερά της οθόνης με πάχος μόλις 3.5mm. Στο πάνω μέρος και χάρη στο notch το πλαίσιο και εκεί είναι 60% πιο λεπτό με πάχος μόλις 3.5mm.

    Αν και το notch το εντοπίζει κάποιος αρχικά η Apple βασίζεται στο macOS λογισμικό που με χαρακτηριστικά όπως τα dark mode θα το κάνουν να μην έχει μια τόσο έντονη παρουσία για τον χρήστη. Επιπλέον όταν ο χρήστης ανοίγει μια εφαρμογή σε πλήρη οθόνη τότε το macOS προσθέτει ένα μαύρο πλαίσιο στο πάνω μέρος της οθόνης κρύβοντας το notch εντελώς.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.