20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple αναφέρει αποτελέσματα του 4 τριμήνου 2022: 20,7 δισεκατομμύρια δολάρια κέρδος και 90,1 δισεκατομμυρίων δολάρια έσοδα 

    Η Apple ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τέταρτο οικονομικό τρίμηνο του 2022, που αντιστοιχεί στο τρίτο ημερολογιακό τρίμηνο του έτους.

    Για το τρίμηνο, η Apple σημείωσε έσοδα 90,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά τριμηνιαία κέρδη 20,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,29 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με έσοδα 83,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και καθαρά τριμηνιαία κέρδη 20,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων ή 1,24 δολάρια ανά απομειωμένη μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο.

    Το μικτό περιθώριο για το τρίμηνο ήταν 42,3 τοις εκατό, σε σύγκριση με 42,2 τοις εκατό το τρίμηνο πέρυσι. Η Apple ανακοίνωσε επίσης τριμηνιαία καταβολή μερίσματος 0,23 $ ανά μετοχή, καταβλητέο στις 10 Νοεμβρίου σε μετόχους από τις 7 Νοεμβρίου.

    Για ολόκληρο το οικονομικό έτος, η Apple σημείωσε νέα εταιρικά ρεκόρ με 394,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 99,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα, από 365,8 δισεκατομμύρια δολάρια σε πωλήσεις και 94,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε καθαρά έσοδα για το οικονομικό 2021.

    «Τα αποτελέσματα αυτού του τριμήνου αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση της Apple στους πελάτες μας, στην επιδίωξη της καινοτομίας και στο να αφήσουμε τον κόσμο καλύτερο από όσο τον βρήκαμε», δήλωσε ο Tim Cook, Διευθύνων Σύμβουλος της Apple. “Καθώς μπαίνουμε στην εορταστική περίοδο με την πιο ισχυρή σύνθεση όλων των εποχών, ηγούμαστε με τις αξίες μας σε κάθε ενέργεια και κάθε απόφαση που λαμβάνουμε. Είμαστε βαθιά αφοσιωμένοι στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διασφάλιση του απορρήτου των χρηστών, στην ενίσχυση της προσβασιμότητας, και στη δημιουργία προϊόντων και υπηρεσιών που μπορούν να ξεκλειδώσουν το πλήρες δημιουργικό δυναμικό της ανθρωπότητας».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.