Friday, May 17, 2024

Η Apple ανακοινώνει το ενημερωμένο MacBook Pro 13 ιντσών με νέο τσιπ M2 #WWDC22

Η Apple παρουσίασε σήμερα ένα ενημερωμένο MacBook Pro 13 ιντσών που διαθέτει το προσαρμοσμένο τσιπ M2 επόμενης γενιάς της Apple.

Το νέο MacBook Pro 13 ιντσών είναι ουσιαστικά μια αναβάθμιση αποδόσεων, με τη σχεδίαση και άλλα χαρακτηριστικά υλικού πανομοιότυπα με το προηγούμενο μοντέλο.

Κατασκευασμένο με χρήση τεχνολογίας 5 νανομέτρων δεύτερης γενιάς, το τσιπ M2 της Apple βελτιώνεται σε σχέση με το M1 από κάθε άποψη, με 18 τοις εκατό ταχύτερη CPU, 35 τοις εκατό πιο ισχυρή GPU και 40 τοις εκατό ταχύτερη Neural Engine. Παρέχει επίσης 50 τοις εκατό μεγαλύτερο εύρος ζώνης μνήμης σε σύγκριση με το ‌M1‌ και έως και 24 GB γρήγορης ενοποιημένης μνήμης.

Με ταχύτερη CPU 8 πυρήνων και GPU 10 πυρήνων, η εργασία με εικόνες RAW σε εφαρμογές όπως το Affinity Photo είναι σχεδόν 40 τοις εκατό ταχύτερη από την προηγούμενη γενιά και έως και 3,4 φορές ταχύτερη για χρήστες που κάνουν αναβάθμιση από μοντέλο χωρίς επεξεργαστή της Apple.

Η Apple λέει ότι η αναπαραγωγή παιχνιδιών με ένταση γραφικών όπως το Baldur’s Gate 3 είναι επίσης σχεδόν 40 τοις εκατό ταχύτερη από το προηγούμενο MacBook Pro 13 ιντσών και έως και 3,3 φορές ταχύτερη για χρήστες που αναβαθμίζουν από ένα μοντέλο χωρίς επεξεργαστή της Apple.

Με την υποστήριξη για κωδικοποίηση και αποκωδικοποίηση ProRes στη μηχανή πολυμέσων του ‌M2‌, οι χρήστες μπορούν να αναπαράγουν έως και 11 ροές 4K και έως δύο ροές βίντεο 8K ProRes και μπορούν να μετατρέψουν τα βίντεο τους σε ProRes σχεδόν 3 φορές πιο γρήγορα από πριν, σύμφωνα στην Apple.

Το MacBook Pro 13 ιντσών προσφέρει έως και 20 ώρες αναπαραγωγής βίντεο με μία μόνο φόρτιση. Λόγω του τσιπ ‌M2‌, το MacBook Pro 13 ιντσών υποστηρίζει επίσης έως και 24 GB ενοποιημένης μνήμης, μαζί με 50 τοις εκατό περισσότερο εύρος ζώνης μνήμης.

Το MacBook Pro 13 ιντσών θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία από τον επόμενο μήνα, με τιμές που ξεκινούν από 1.299 δολάρια.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.