Sunday, February 23, 2025

Η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο οι developers μπορούν να χρησιμοποιούν τα δεδομένα του HealthKit

-

health_hero_2x

Η Apple, ανανέωσε τους κανόνες της στο iOS 8 ώστε να καταστήσει σαφές στους προγραμματιστές εφαρμογών ότι δεν θα μπορούν να συλλέγουν αβίαστα πληροφορίες απο την πλατφόρμα του HealthKit. Η αλλαγή αυτή έρχεται εγκαίρως και λίγες μέρες πριν την επίσημη παρουσίαση στις 9 Σεπτεμβρίου.

Αυτή η κίνηση ήταν αναμενόμενη, γιατί η Apple δεν θα άλλαζε τον τρόπο λειτουργίας της, ειδικά για έναν τομέα που αφορά σε ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Παρόμοια πολιτική εφαρμόζει και για το TouchID που όχι μόνο δεν επιτρέπει σε τρίτους να αποθηκεύουν πληροφορίες αποτυπωμάτων αλλά δεν τους επιτρέπει να έχουν καν πρόσβαση σε αυτά.

Παρ’ όλ’ αυτά υπάρχει μια μικρή εξαίρεση……..Η Apple θα επιτρέπει την συλλογή και τον διαμοιρασμό δεδομένων υγείας απο τους χρήστες αν και μόνο αν χρησιμοποιηθούν για ιατρική έρευνα. Ακόμα κι αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί, θα πρέπει ο καταναλωτής να συμφωνήσει ώστε τα δεδομένα του να είναι διαθέσιμα για τέτοιο σκοπό, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να συμμετέχει κλείνοντας ένα διακόπτη που θα υπάρχει στο iOS 8.

σχολιασμός στο φόρουμ

Dimitris Georgoulas
Dimitris Georgoulas
O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

FOLLOW US

0FansLike
3,913FollowersFollow
22,200SubscribersSubscribe
spot_img

Related Stories