18.3 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η Apple έχει υποβάλει αίτηση για 248 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με το αυτοκίνητο από το 2000

    Η Apple έχει καταθέσει και δημοσιεύσει συνολικά 248 διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτοκίνητα από το 2000, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την ιαπωνική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Nikkei και την εταιρεία ανάλυσης του Τόκιο Intellectual Property Landscape.

    Τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας καλύπτουν την τεχνολογία αυτοοδήγησης, την άνεση στην οδήγηση, τα καθίσματα, τις αναρτήσεις, την πλοήγηση, τη διαχείριση της μπαταρίας, τη συνδεσιμότητα από όχημα σε όλα (V2X) για επικοινωνία αυτοκινήτου με αυτοκίνητο και πολλά άλλα. Η Apple έχει καταθέσει τις περισσότερες πατέντες που σχετίζονται με την επικοινωνία και την πλοήγηση, ακολουθούμενη από την αυτόνομη οδήγηση.

    Αφού η Apple υποβάλει μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, χρειάζονται περίπου 18 μήνες για να δημοσιευτεί. Η Apple έχει μέχρι στιγμής δημοσιεύσει οκτώ διπλώματα ευρεσιτεχνίας που σχετίζονται με αυτοκίνητα από το 2021, αλλά επιπλέον διπλώματα ευρεσιτεχνίας θα χορηγηθούν αργότερα φέτος και ο αριθμός των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας του 2021 που δημοσιεύθηκαν αναμένεται να υπερβεί τον αριθμό των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που είχε δημοσιεύσει η Apple το 2020.

    Οι ειδήσεις για την εργασία της Apple σε κάποιο είδος αυτόνομου οχήματος εμφανίστηκαν για πρώτη φορά το 2014 και από τότε, ακούμε τακτικά φήμες για την πρόοδο της Apple. Η δουλειά στο αυτοκίνητο έχει αλλάξει αρκετές φορές και υπήρχαν στιγμές που φαινόταν ότι δεν επρόκειτο να συμβεί ένα πλήρες αυτοκίνητο, αλλά τα τελευταία χρόνια, οι αλλαγές στο έργο δείχνουν ότι η Apple όντως πιέζει για την κυκλοφορία κάποιου είδους ηλεκτρικού αυτόνομου οχήματος μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

    Πρόσφατες φήμες αναφέρουν ότι η Apple έχει φιλόδοξα σχέδια για το αυτοοδηγούμενο όχημά της, με στόχο να αλλάξει την αγορά αυτοκινήτων όπως το iPhone άλλαξε την αγορά των smartphone. Η Apple εξερευνά ένα σχέδιο με τέσσερα καθίσματα που κοιτούν προς τα μέσα, χωρίς τιμόνι ή πεντάλ φρένου.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.