11.3 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Η Apple έκανε λάθος στις πρώιμες προβλέψεις για το AR, λέει ο Tim Cook. Ο Steve του έμαθε να παραδέχεται τα λάθη του

    Η Apple έκανε λάθος σχετικά με τις δυνατότητες των headsets και των γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας, λέει ο CEO Tim Cook, προσθέτοντας ότι ο Steve Jobs τον έμαθε να είναι πρόθυμος να παραδέχεται τα λάθη.

    Το υπόλοιπο του μακροσκελούς προφίλ και της συνέντευξης του στο GQ καλύπτει οικείο έδαφος και τα συνηθισμένα σημεία συζήτησης του Cook…

    Για να είμαστε δίκαιοι με τον Cook, τα πρώτα απορριπτικά σχόλια του προέβλεπαν ότι το Google Glass θα ήταν λάθος, και σίγουρα δεν είχε άδικο σε αυτό. Ωστόσο, αναγνωρίζει στον Zach Baron του GQ ότι έκανε λάθος σχετικά με τις δυνατότητες για headsets AR και γυαλιά γενικότερα.

    Πριν από χρόνια, όταν ρωτήθηκε για τη δυνατότητα της Apple να κατασκευάζει γυαλιά, στο σχέδιο των Google Glass, ενός πρώιμου προϊόντος AR, ο Cook είπε στον Ian Parker του New Yorker ότι ήταν δύσπιστος για κάτι τέτοιο: «Πάντα πιστεύαμε ότι τα γυαλιά δεν ήταν έξυπνη κίνηση, από μια άποψη ότι οι άνθρωποι δεν θα ήθελαν πραγματικά να τα φορέσουν. Είναι παρεμβατικά, αντί να ωθήσουν την τεχνολογία στο παρασκήνιο, όπως πιστεύαμε πάντα» ενώ τότε είχε τονίσει «Πάντα πιστεύαμε ότι δεν θα επιτύχει κάτι τέτοιο και ξέρετε μέχρι στιγμής έχει γίνει αυτό ακριβώς».

    Όταν το είπα σήμερα στον Cook αυτό, απλά γέλασε. «Η σκέψη μου πάντα εξελίσσεται. Ο Steve με δίδαξε καλά: να μην παντρευτώ ποτέ με τις πεποιθήσεις του χθες. Πάντα, αν παρουσιάζεται κάτι καινούργιο που λέει ότι έκανες λάθος, παραδέξου το και πήγαινε μπροστά αντί να συνεχίσεις να το υποτιμάς και να λες ότι έχεις δίκιο».

    Ο Cook επανέλαβε επίσης τη φόρμουλα της Apple για να αποφασίσει εάν θα εισέλθει ή όχι σε μια αγορά, θέτοντας στον εαυτό του δύο ερωτήσεις.

    Μπορούμε να συνεισφέρουμε σημαντικά, με κάποιο τρόπο, κάτι που δεν κάνουν οι άλλοι; Μπορούμε να κατέχουμε την κύρια τεχνολογία; Δεν με ενδιαφέρει να συνδυάζω κομμάτια από τα πράγματα κάποιου άλλου. Γιατί θέλουμε να ελέγξουμε την πρωτογενή τεχνολογία. Γιατί ξέρουμε ότι έτσι καινοτομείς.

    Υπήρξαν πολλοί σκεπτικιστές όσον αφορά τα επερχόμενα headsets της Apple, υποδηλώνοντας ότι η Apple έκανε λάθος όταν αποφάσισε να προχωρήσει με αυτή την αγορά τώρα και η Cook δίνει και πάλι τη συνήθη εταιρική γραμμή σε αυτό.

    «Σχεδόν σε όλα όσα κάναμε, υπήρχαν πολλοί σκεπτικιστές για αυτά», λέει ο Cook. «Αν κάνεις κάτι που είναι στην ιδιαίτερο, θα έχει πάντα σκεπτικιστές».

    Το υπόλοιπο προφίλ επαναλαμβάνει τα συνηθισμένα πράγματα: το πρόγραμμα του Cook, η ανάγνωση των email των πελατών, ο σχεδιασμός του Apple Park για την ενθάρρυνση της συνεργασίας, η απόφασή του να ενταχθεί στην Apple, ο ρόλος του CEO μετά το θάνατο του Steve, κοιτάζοντας μπροστά και όχι πίσω, η αγάπη για την πεζοπορία, γιατί ήταν διατεθειμένος να συνεργαστεί με τον Trump, γιατί αποφάσισε να εμφανιστεί ως ομοφυλόφιλος, η σημασία της ιδιωτικής ζωής στην τεχνολογία, η περιβαλλοντική στάση της Apple, το να μην θέλει οι άνθρωποι να κοιτάζουν τα τηλέφωνά τους όλη μέρα, ανάπτυξη των Υπηρεσιών.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.