20.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Η Amazon φέρνει το Matter στις συσκευές Echo, αλλά δεν υποστηρίζει iOS μέχρι τις αρχές του επόμενου έτους

    Η Amazon ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ενημερώσει 17 από τις συσκευές της Echo για να υποστηρίξει το νέο πρότυπο έξυπνου σπιτιού Matter μέσω Wi-Fi τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με το The Verge. Η σταδιακή διάθεση αρχικά θα υποστηρίζεται μόνο σε Android και θα επιτρέπει σε αυτές τις συσκευές Echo να λειτουργούν ως ελεγκτές μόνο για βύσματα, λαμπτήρες και διακόπτες. Η υποστήριξη Matter της Amazon θα επεκταθεί στις αρχές του επόμενου έτους για να συμπεριλάβει συσκευές iOS και δικτύωση Thread και η υποστήριξη για επιπλέον κατηγορίες έξυπνων συσκευών θα έρθει με την πάροδο του χρόνου.

    Η Amazon είπε στο The Verge ότι ακολουθεί μια σταδιακή προσέγγιση λόγω του τεράστιου αριθμού των συσκευών που εμπλέκονται και της πολυπλοκότητας της μετάβασης των πάντων στο νέο πρότυπο.

    «Προσφέρουμε υποστήριξη Matter σε πάνω από 100 εκατομμύρια συσκευές σε 30 συσκευές Echo και Eero», εξήγησε σε συνέντευξή του στο The Verge ο Chris DeCenzo, ανώτερος μηχανικός στην Amazon και διευθυντής του διοικητικού συμβουλίου της CSA της εταιρείας. “Πρόκειται για μια προσπάθεια άνευ προηγουμένου σε κλίμακα και πολυπλοκότητα. Είναι μεγάλη υπόθεση και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα εξελιχθεί ομαλά.”

    Η καθυστερημένη διάθεση υποστήριξης στο iOS φέρεται επίσης να οφείλεται στις απαιτήσεις της Apple, με την Amazon να λέει ότι η αναβάθμιση της εφαρμογής Alexa για iOS για να είναι συμβατή με το Matter απαιτεί τη χρήση νέων API που μόλις κυκλοφόρησε η Apple και τα οποία η Amazon θα πρέπει να δοκιμάσει για να διασφαλίσει ότι όλα είναι σωστά.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.