19.2 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Η υποστήριξη της Apple στους εργαζόμενους της γραμμής παραγωγής της

    Cook_Foxconn

    Μόλις εχθές η Apple δημοσίευσε το νέο Supplier Responsibility Progress Report για το 2015 (το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ) ενώ ταυτόχρονα από όσο είδαμε ανανέωσε την σελίδα της για τον τομέα του Supplier Responsibility δίνοντας νέες πληροφορίες και λεπτομέριες για την προσπάθεια της να βελτιώσει την ζωή των εργαζομένων της στα εργοστάσια παραγωγής των προιόντων της. Διαβάζοντας κανείς το report από την Apple θα καταλάβει πως πλέον η εταιρεία δίνει μεγάλη σημασία στις βελτιώσεις των συνθηκών εργασίας καθώς επίσης και στην υγεία των εργαζομένων, την ασφάλεια κατά την διάρκεια της εργασίας τους καθώς επίσης και στην συνεχή εκπαίδευση τους.

    Στην διάρκεια του έτους που μας πέρασε, η Apple αναφέρει πως πραγματοποίησε 633 ελέγχους στους προμηθευτές τους σε 19 χώρες ανά τον κόσμο. Παράλληλα, έκανε παράκληση στις διοικήσεις των εργοστασίων να αντιμετωπίζουν δίκαια και τους 30000 εργαζομένους τους. Στο τομέα που αναφέρεται στην εκπαίδευση των εργαζομένων, η Apple αναφέρει ότι εκπαίδευσε 2.3 εκατομμύρια εργαζομένους της καθ’ όλη την διάρκεια του 2014, για την αναγνώριση των νομίμων δικαιωμάτων τους. Επίσης, χρησιμοποίησε έναν νέο τρόπο εκπαίδευσης των υπαλλήλων της χρησιμοποιώντας τα iPad και μία νέα εφαρμογή που θα είναι διαθέσιμη μόνο για την εκπαίδευση τους. Επιπρόσθετα, αναφέρεται πως η μεγαλύτερη προτεραιότητα της Apple είναι υγεία και η ασφάλεια των εργαζομένων. Άλλωστε, το 2013 ξεκίνησε η λειτουργία της EHS academy, η οποία πλέον μετράει 156 προμηθευτές και 392 συμμετέχοντες. Σκοπός της EHS academy είναι η εκπαίδευση των εργαζομένων για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης, όπως παράδειγμα είναι η εκπαίδευση που περνάν για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν σε περιπτώσεις φωτιάς, την διαχείρηση των διάφορων χημικών κατά την διάρκεια εργασίας τους καθώς επίσης και διάφορα εργονομικά ζητήματα.

    Στον τομέα των εργασιακών δικαιωμάτων, η Apple αναφέρει πως έχει πετύχει κατά το 92% την συμμόρφωση των εργαζομένων στο ωράριο των 60 ωρών εργασίας την εβδομάδα, κάτι βέβαια για το οποίο πρόσφατα κατηγορήθηκε από το ρεπορτάζ του BBC το οποίο είχε εικόνες από την γραμμή παραγωγής της Apple στην Κίνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Τέλος, η Apple αναφέρει πως κάνει υπεράνρθωπες προσπάθειες να εξαλείψει την καταναγκαστική εργασία των νέων και των υπαλλήλων της, κάτι για το οποίο πολλές φορές οι εργαζόμενοι έχουν παραπονεθεί καθώς βρίσκονται στην θέση να χρωστάν στην συνέχεια μεγάλα ποσά σε τρίτα πρόσωπα τα οποία τους βρίσκουν εργασία στην Apple.

    To protect foreign contract workers, Apple required our suppliers to reimburse US$3.96 million in excess fees to over 4500 foreign contractors in 2014, bringing the total reimbursements to US$20.96 million to over 30,000 foreign contract workers since our program began in 2008. To drive change, we also audited 100 percent of our top 200 facilities that were most at risk of hiring foreign workers, conducting nearly 70 bonded labor assessments.

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε το PDF αρχείο που δημοσιεύτηκε από την Apple και αναφέρει όλες τις αλλαγές και την πορεία της για το έτος 2014.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles