16.7 C
Athens
Saturday, May 4, 2024
More

    Η παραγωγή του iPhone 13 ξεκινά στην Ινδία τον Απρίλιο μετά την αναστολή του εργοστασίου της Foxconn

    Η παραγωγή του iPhone 13 αναμένεται να ξεκινήσει τον Απρίλιο στο εργοστάσιο της Foxconn στο Τσενάι της Ινδίας. Αυτό είχε αρχικά προγραμματιστεί να συμβεί τον Ιανουάριο, αλλά καθυστέρησε όταν η Apple έθεσε τις εγκαταστάσεις υπό επιτήρηση μετά από καταγγελίες εργαζομένων σχετικά με τις συνθήκες εκεί.

    Είναι μόνο ένα από τα πολλά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει η Apple καθώς συνεχίζει τις προσπάθειες για τη μείωση της εξάρτησής της από την Κίνα …

    Δύο ξεχωριστά εργοστάσια iPhone στην Ινδία, τα οποία διοικούνται από διαφορετικές εταιρείες, ανέστειλαν την παραγωγή μετά τη διερεύνηση καταγγελιών από εργαζόμενους από την Apple.

    Στις αρχές Δεκεμβρίου 2021, σημειώθηκε εξέγερση από εργαζόμενους που δεν είχαν λάβει τον πλήρη μισθό τους σε εργοστάσιο της Wistron. Η ζημιά εκτιμήθηκε στα 60 εκατομμύρια δολάρια. Τόσο η Apple όσο και η ινδική κυβέρνηση ερεύνησαν, η καθεμία τις καταγγελίες των εργαζομένων.

    Αργότερα τον ίδιο μήνα, ένα εργοστάσιο της Foxconn έκλεισε όταν η Apple ενήργησε κατόπιν καταγγελιών σχετικά με τις συνθήκες εργασίας. Οι λεπτομέρειες για τις συνθήκες εργασίας εκεί ήταν το λιγότερο σοκαριστικές.

    Σε αυτό το εργοστάσιο η παραγωγή του iPhone 13 επρόκειτο να ξεκινήσει τον Ιανουάριο – ένα σχέδιο που έπρεπε να καθυστερήσει τελικά αφού η Apple έθεσε το εργοστάσιο υπό επιτήρηση μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματα.

    Η Foxconn έχει πλέον προφανώς επιλύσει τις κακές συνθήκες εργασίας, καθώς το Business Standard της Ινδίας αναφέρει ότι η παραγωγή του iPhone 13 θα ξεκινήσει τώρα εκεί τον Απρίλιο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.