20.8 C
Athens
Sunday, May 5, 2024
More

    Η ομάδα σχεδίασης προϊόντων της Apple φέρεται να επικεντρώθηκε περισσότερο στο κόστος τα τελευταία χρόνια

    Οι προσπάθειες της Apple να αντικαταστήσει τον πρώην επικεφαλής σχεδιασμού Jony Ive παρεμποδίστηκαν από τον αυξημένο κύκλο εργασιών στην ομάδα σχεδιασμού προϊόντων της εταιρείας τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg. Η έκθεση υποστηρίζει ότι η Apple έχει χάσει την πλειοψηφία των ανώτερων σχεδιαστών που εργάστηκαν υπό τον Ive, με πολλούς από αυτούς να μεταβαίνουν στη νέα του εταιρεία σχεδιασμού LoveFrom, την οποία ξεκίνησε μετά την αποχώρησή του από την Apple το 2019.

    Τουλάχιστον 15 ανώτεροι σχεδιαστές της Apple έχουν εγκαταλείψει την εταιρεία από τότε που ο Ive μετακόμισε σε θέση μερικής απασχόλησης το 2015, ενώ ο κύκλος εργασιών ήταν σπάνιος μεταξύ 2000 και 2015, σύμφωνα με την έκθεση. Μόνο μια «μικρή χούφτα» ανώτερων σχεδιαστών από την εποχή του Ive λέγεται ότι παραμένουν.

    Τον περασμένο μήνα, η Apple επιβεβαίωσε ότι ο αντιπρόεδρός της για το βιομηχανικό σχέδιο Evans Hankey σχεδιάζει να αποχωρήσει από την εταιρεία τον επόμενο χρόνο, αν και η έκθεση ισχυρίζεται ότι αυτή τη στιγμή δεν σχεδιάζει να ενταχθεί στην LoveFrom. H Hankey υπηρέτησε ως de-facto επικεφαλής σχεδιασμού της Apple από την αποχώρηση του Ive, αναφέροντας στον επικεφαλής επιχειρήσεων της Apple, Jeff Williams.

    Ακόμη και πριν φύγει ο Ive, η έκθεση ισχυρίζεται ότι το τμήμα λειτουργιών της Apple είχε αρχίσει να αποκτά μεγαλύτερη επιρροή στην ομάδα σχεδιασμού, με αποτέλεσμα μια αυξημένη “εστίαση στο κόστος” και όχι “καθαρά στην εμφάνιση και τα χαρακτηριστικά”.

    «Η δύναμη της ομάδας ήταν ότι ήμασταν ένας πυρήνας που συνδέθηκε από το απίστευτο περιβάλλον που υπήρχε και τα πράγματα που μπορούσαμε να κάνουμε με έναν αρκετά αντισυμβατικό τρόπο για μια μεγάλη εταιρεία», δήλωσε στο Bloomberg ένας μακροχρόνιος σχεδιαστής της Apple, υπό τον όρο της ανωνυμίας. “Ήταν μια ειδική ομάδα. Δεν ήταν εύκολο μετά το θάνατο του Steve – τα πράγματα άρχισαν να γίνονται πολύ πιο περίπλοκα. Υπήρχαν περισσότερες πιέσεις και εξωτερικοί περισπασμοί.”

    Η έκθεση συνεχίζει να εξετάζει πιθανούς διαδόχους για να ηγηθούν της ομάδας σχεδιασμού της Apple, που κυμαίνονται από τον βετεράνο βιομηχανικό σχεδιαστή Richard Howarth έως τον επικεφαλής σχεδιασμού λογισμικού Alan Dye και μια εξωτερική πρόσληψη. Η Apple είπε ότι η Hankey σχεδιάζει να παραμείνει στη διάρκεια της μετάβασης.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.