22.6 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Η νεότερη macOS Monterey beta δείχνει πως η Apple συνεχίζει να δουλεύει σε ένα ‘High Power’ mode για την ενίσχυση των επιδόσεων των MacBook

    Πίσω τον Ιανουάριο του 2020 σας είχαμε αναφέρει πως η Apple δούλευε πάνω σε ένα νέο “Pro Mode” χαρακτηριστικό που θα έδινε την δυνατότητα στους MacBook χρήστες να ενισχύουν τις αποδόσεις της συσκευής τους αγνοώντας κάποιους περιορισμούς στην αυτονομία. Πλέον στην νεότερη έκδοση της macOS Monterey beta έχουμε και πάλι την εικόνα πως η Apple δουλεύει πάνω σε αυτό με μια νέα ονομασία αυτή της “High Power Mode”.

    Η πρώτη αναφορά στο “Pro Mode” είχε βρεθεί στον πηγαίο κώδικα της macOS Catalina 10.15.3. Η επιλογή αυτή έδινε την δυνατότητα σε εφαρμογές να τρέχουν γρηγορότερα ενώ προειδοποιούσε πως θα έφερνε μεγαλύτερη κατανάλωση στην μπαταρία και αύξηση του θορύβου στον ανεμιστήρα. Τελικά αυτό το χαρακτηριστικό δεν κοινοποιήθηκε ποτέ από την Apple στο ευρύ κοινό και ο πηγαίος κώδικας του είχε διαγραφεί μέχρι την εμφάνιση του εκ νέου ξανά στην τελευταία beta του macOS Monterey.

    Πλέον λοιπόν υπάρχει μια αναφορά για ένα νέο “High Power Mode” στην beta 8 του macOS Monterey. Αν και το “Low Power Mode” υπάρχει ήδη και μειώνει τις αποδόσεις στα MacBooks για να εξοικονομηθεί ενέργεια το “High Power Mode” αναμένεται να κάνει ακριβώς το αντίθετο.

    Αν και δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες για αυτό το χαρακτηριστικό φανταζόμαστε πως όταν ο χρήστης θα το ενεργοποιεί θα δίνει εντολή στην CPU και GPU του μηχανήματος να τρέχουν στις μέγιστες ρυθμίσεις τους ανεξάρτητα από το αν το Mac είναι σε πρίζα ρεύματος ή όχι.

    Δεν είναι βέβαια ξεκάθαρο το αν τελικά η Apple θα το δώσει στο ευρύ κοινό και το πότε.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.