19.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Η Κίνα λέει στην Apple να ενισχύσει τις πρακτικές ασφάλειας των δεδομένων της

    Η Κίνα έχει συμβουλεύσει την Apple, μια από τις εταιρείες τεχνολογίας στον κόσμο που προωθεί το απόρρητο των χρηστών της όσο περισσότερο μπορεί, να βελτιώσει τις πρακτικές ασφάλειας δεδομένων της.

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, συμμετείχε στο Φόρουμ Ανάπτυξης της Κίνας του Πεκίνου, το οποίο περιελάμβανε πολλές συζητήσεις με ανώτερα κυβερνητικά στελέχη. Ωστόσο, στην περίπτωση ενός αξιωματούχου, φαίνεται ότι έκαναν μια περίεργη δήλωση στην εταιρεία.

    Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ανάπτυξης και Μεταρρύθμισης Zheng Shanjie μίλησε στον Cook τη Δευτέρα.

    Ο Cook φαίνεται πως κλήθηκε από τον πρόεδρο να ενισχύσει την ασφάλεια των δεδομένων της Apple και την προστασία του προσωπικού απορρήτου. Περισσότερες λεπτομέρειες από την ανακοίνωση δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα.

    Το σχόλιο δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, δεδομένου του πραγματικού ιστορικού της Apple όσον αφορά το απόρρητο. Ως επί το πλείστον, η χρήση της κρυπτογράφησης και η προσέγγιση με επίκεντρο το απόρρητο την οδήγησαν στο να γίνει ένας από τους πιο ασφαλείς οργανισμούς στον χώρο.

    Υπήρξαν κενά, όπως αγωγές για υποτιθέμενες πρακτικές συλλογής δεδομένων, αλλά τυπικά έχει κατοχυρώσει το απόρρητο ως ανθρώπινο δικαίωμα και το υποστηρίζει όσο δεν πάει η Apple.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.