20.9 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η ηθοποιός Hannah Rose May μοιράζεται την πρόσφατη εμπειρία αθέμιτης παρακολούθησης μέσω AirTag

    Ενώ βρισκόταν σε μια εκδήλωση εκτός ωραρίου στη Disneyland, η ηθοποιός Hannah Rose May έλαβε μια ειδοποίηση Find My στο iPhone της. Με αυτήν την ειδοποίηση, η May διαπίστωσε ότι υπήρχε μια AirTag συσκευή που την παρακολουθούσε στο “The Happiest Place on Earth” για δύο ώρες. Μπήκε στο Twitter για να μοιραστεί την εμπειρία της.

    Μόλις η May ανακάλυψε την ειδοποίηση, «μπόρεσε να την απενεργοποιήσει» πριν φύγει από την Disneyland. Ωστόσο, στο νήμα του Twitter δεν ανέφερε ποτέ εάν βρήκε ή όχι ένα φυσικό AirTag ανάμεσα στα υπάρχοντά της. Αυτό έχει συμβεί στο παρελθόν στην Walt Disney World στη Φλόριντα με μια έφηβη και την οικογένειά της. Ωστόσο, η οικογένεια δεν βρήκε ποτέ το AirTag από την ειδοποίηση παρακολούθησης πιθανώς υποδεικνύοντας ένα «φανταστικό» AirTag.

    Ενώ η αθέμιτη παρακολούθηση μέσω AirTag αποτελεί σοβαρή ανησυχία, η Apple έχει καταβάλει προσπάθειες για να καταπολεμήσει τα περιστατικά αυτά. Πρόσφατα, η εταιρεία εισήγαγε νέα μέτρα για να αποτρέψει την ανεπιθύμητη παρακολούθηση. Για παράδειγμα, όταν ρυθμίζετε ένα νέο AirTag, υπάρχει ένα αναδυόμενο παράθυρο προειδοποίησης απορρήτου που λέει ότι η συσκευή προορίζεται να ακολουθεί αντικείμενα και όχι ανθρώπους. Επίσης, το αναδυόμενο παράθυρο αναφέρει ότι οι αρχές επιβολής του νόμου μπορούν να ζητήσουν πληροφορίες που συνδέονται με το Apple ID του κατόχου AirTag.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.