21.1 C
Athens
Tuesday, April 23, 2024
More

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση έκρινε ένοχη την Apple για φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού προωθώντας την Apple Music υπηρεσία της

    Όπως αναμενόταν η πρόεδρος της επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Margrethe Vestager τόνισε πως τα πρώτα συμπεράσματα της έρευνας δείχνουν πως η Apple αθέμιτα προώθησε την Apple Music υπηρεσίας της σε βάρος άλλων streaming υπηρεσιών του App Store.

    Αυτό εξαιτίας του υψηλού μεριδίου που ζητάει η Apple από εφαρμογές τρίτων στο App Store καθώς και του ότι η Apple δεν επιτρέπει σε προγραμματιστές να αναφέρουν στους χρήστες των εφαρμογών τους για άλλους τρόπους πληρωμής μέσα από την ίδια την εφαρμογή.

    Τα παραπάνω είναι τα αρχικά συμπεράσματα της επιτροπής και έτσι ακόμη δεν ανακοινώθηκαν κάποια πρόστιμα ή κάποιες ενέργειες. Το επόμενο βήμα είναι η επιτροπή να συνεργαστεί απευθείας με την Apple για την επίλυση αυτών των ζητημάτων.

    Μόλις ολοκληρωθεί και αυτό το διάστημα απευθείας επικοινωνίας με την εταιρεία τότε η επιτροπή θα πάρει την τελική απόφαση για το αν θα ασκήσει ποινές ή αλλαγές στο νομοθετικό πλαίσιο. Αν η Apple κριθεί ένοχη για παραβίαση του ανταγωνιστικού νόμου η επιτροπή μπορεί να αναγκάσει την Apple να αλλάξει τους κανόνες του App Store καθώς να ορίσει και χρηματικό πρόστιμο ύψους ακόμη και 10% των συνολικών εσόδων της εταιρείας.

    Η Spotify έκανε αυτή την επίσημη καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2019.

    Η πρώτη επίσημη απάντηση της Apple για το παραπάνω έγινε μέσω του TechCrunch:

    “Η Spotify έγινε η μεγαλύτερη συνδρομητική υπηρεσία μουσικής στον κόσμο και είμαστε περήφανοι για το ρόλο που είχαμε σε αυτό. Η Spotify δεν πληρώνει σε εμάς κανένα μερίδιο για το 99% των συνδρομών της και μόνο πληρώνει ένα 15% για αυτούς που παραμένουν συνδρομητές στην υπηρεσία που έγιναν αποκλειστικά μέσω του App Store. Στο κέντρο αυτής της υπόθεσης είναι το αίτημα της Spotify να διαφημίζει άλλους τρόπους πληρωμής μέσα από την iOS εφαρμογή του App Store κάτι που δεν είναι πρακτική για κανένα ψηφιακό κατάστημα στον κόσμο. Για ακόμη μια φορά θέλουν όλα τα πλεονεκτήματα του App Store χωρίς να πληρώσουν το παραμικρό. Αυτό δεν είναι σίγουρα ένας σωστός ανταγωνισμός.”

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.