17.4 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Η Apple δείχνει ενδιαφέρον σε μια διεπαφή ελέγχου μέσω του βλέμματος του χρήστη

    master

    Όπως έχουμε ξαναπεί τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώνει η Apple δεν σημαίνουν πάντα ένα επερχόμενο προϊόν ή υπηρεσία αλλά πάρα αυτά δηλώνουν το προς τα που σκέφτεται να κινηθεί η εταιρεία στο μέλλον.

    Μια λοιπόν νέα πατέντα που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το Patent and Trademark Office’s (USPTO) της Αμερικής δείχνει ένα άκρως καινοτόμο σύστημα της Apple, για την ακρίβεια μια διεπαφή, η οποία βασίζετε στον έλεγχο του βλέμματος του χρήστη.

    Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που κατοχυρώθηκε στην Apple έχει τίτλο “Systems and methods for counteracting a perceptual fading of a movable indicator” και δημιούργησε μεγάλη εντύπωση μιας και έχουμε αναφορά στον έλεγχο των συσκευών μέσω αναγνώρισης της κίνησης του ματιού και μιας τεχνολογίας που η Apple ονομάζει “gaze control“.

    Apple-patent-gaze-control

    Η Apple μέσα στο κείμενο που κατέθεσε αναφέρει πως αυτό ο έλεγχος θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί σε ένα αυτοκίνητο ή ακόμη και σε μια κονσόλα παιχνιδιού. Δεν υπάρχουν αναφορές για ένα Mac ή ένα iPhone κάτι επίσης ιδιαίτερο για μια τέτοια πατέντα.

    Το σύστημα ελέγχου της κίνησης του ματιού του χρήστη θα μπορεί να αναγνωρίζει άμεσα την θέση αλλά και την εμφάνιση μιας κινούμενης ένδειξης σε πραγματικό χρόνο όπως ακριβώς την αντιλαμβάνεται εκείνη την στιγμή ο χρήστης.

    Η πατέντα κατατέθηκε τον Απρίλιο του 2012 και ο μηχανικός πίσω από αυτή είναι ο David P. Julian της Apple.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles