14.3 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Η ασφάλεια της T-Mobile είναι άθλια, αναφέρει ο hacker που έκλεψε δεδομένα από 50 εκατομμύρια καταναλωτές

    Η T-Mobile πρόσφατα δέχθηκε ένα πολύ μεγάλο και σοβαρό πλήγμα διαρροής δεδομένων πελατών της με αποτέλεσμα να προσωπικά δεδομένα από 50 εκατομμύρια και πλέον καταναλωτές της εταιρείας να κλαπούν.

    Ο John Binns, ένας 21χρονος Αμερικάνος που ζει στην Τουρκία ανέφερε στην The Wall Street Journal πως αυτός βρίσκεται πίσω από αυτή την επίθεση. Ο Binns ανέφερε πως ανακάλυψε ένα μη προστατευμένο router τον Ιούλιο μετά από έρευνα που έκανε για αδύνατα σημεία στην υποδομή της T-Mobile.

    Έχοντας πρόσβαση εκεί κατόπιν μπήκε στην κέντρο της βάσης δεδομένων της εταιρείας στην Washighton όπου τα δεδομένα εκεί που απέκτησε του έδωσαν νέα πρόσβαση σε 100 servers. Αρχικά αναφέρει πως τον έπιασε πανικός γιατί είχε πρόσβαση σε κάτι τόσο μεγάλο τονίζοντας πως η ασφάλεια της T-Mobile είναι άθλια.

    Χρειάστηκε μια εβδομάδα για να αναλύσει τα δεδομένα από τους servers και να βρει προσωπικά δεδομένα από εκατομμύρια καταναλωτές όπου και τα έκανε λήψη στις 4 Αυγούστου. Στις 13 Αυγούστου η T-Mobile ενημερώθηκε πως κάποιος πουλούσε δεδομένα πελατών της και εν συνεχεία μερικές μέρες μετά η εταιρεία εξέδωσε ανακοίνωση για αυτή την επίθεση και παραβίαση δεδομένων πελατών της που δέχτηκε.

    Η εταιρεία ανέφερε πως δεδομένα από περισσότερους από 50 εκατομμύρια πελάτες της διέρρευσαν. Τα δεδομένα αυτά περιλαμβάνουν αναλυτικά ονόματα, ημερομηνίες γέννησης, ταυτότητες ακόμη και διπλώματα οδήγησης.

    Ο Binns ανέφερε στην The Wall Street Journal πώς έκανε αυτό το hack για να δημιουργήσει θόρυβο και εντυπώσεις μιας και υποστηρίζει πως έχει αποτελέσει θύμα παράνομης απαγωγής όπου και είχε προσαχθεί σε ψεύτικη ψυχιατρική κλινική στην Γερμανία. To FBI έχει αναλάβει πλέον αυτή την υπόθεση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.