22.8 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Η Αντιπρόεδρος Υγείας της Apple μιλά για την παρακολούθηση της γλυκόζης στο Apple Watch εν μέσω φημών για πρωτοποριακή μη επεμβατική παρακολούθηση

    Η αντιπρόεδρος υγείας της Apple Sumbul Desai μίλησε σήμερα με την ινδική έκδοση Businessline, όπου μίλησε για τις πρωτοβουλίες της Apple για την υγεία και έδωσε μια μικρή εικόνα για τις σκέψεις της Apple σχετικά με την παρακολούθηση της γλυκόζης για το Apple Watch.

    Όταν ρωτήθηκε εάν η Apple θα φέρει αισθητήρες παρακολούθησης σακχάρου στο αίμα στο Apple Watch, η Desai είπε ότι αυτές οι δυνατότητες είναι «πραγματικά σημαντικοί τομείς, αλλά απαιτούν πολλή επιστήμη πίσω από αυτές».

    Τα σχόλιά της έρχονται λίγες μόλις ημέρες αφότου ο Mark Gurman του Bloomberg είπε ότι η Apple έχει επιτύχει ένα ορόσημο στη μη επεμβατική τεχνολογία παρακολούθησης της γλυκόζης στο αίμα της. Η Apple εργάζεται σε αυτήν τη λειτουργικότητα για τουλάχιστον μια δεκαετία και τώρα έχει ένα μοντέλο “απόδειξης ιδέας” που είναι βιώσιμο.

    Η μη επεμβατική παρακολούθηση της γλυκόζης του αίματος χρησιμοποιεί λέιζερ για να ρίξει φως κάτω από το δέρμα για να προσδιορίσει τη συγκέντρωση της γλυκόζης στο σώμα. Τώρα που η Apple έχει ένα λειτουργικό πρωτότυπο, πρέπει να εργαστεί για να μειώσει το υλικό ώστε να χωρέσει σε μια συσκευή στο μέγεθος του Apple Watch. Ο Gurman πιστεύει ότι η Apple απέχει ακόμη χρόνια από το να μπορέσει να φέρει τη μη επεμβατική παρακολούθηση της γλυκόζης αίματος στο Apple Watch, αλλά έχει σημειωθεί πρόοδος.

    Η Desai είπε επίσης ότι πιστεύει ότι βρισκόμαστε στην «αρχή» της τεχνολογίας υγείας, η οποία θα απαιτήσει αλλαγή της συμπεριφοράς των γιατρών και των ανθρώπων. Είπε ότι η Apple επικεντρώνεται στον «πελάτη ως άτομο» και στο πώς η εταιρεία μπορεί να «ενδυναμώσει ένα άτομο να είναι ολιστικό για την υγεία του» παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες.

    Η ομάδα υγείας της Apple είναι «εστιασμένη απίστευτα» στη συνέχιση της οικοδόμησης στον χώρο της υγείας, επενδύοντας στην έρευνα, τη συνεργασία με την ιατρική κοινότητα και άλλους τρόπους που θα τη βοηθήσουν «να κατανοήσει την υγεία του χρήστη καλύτερα και νωρίτερα». Η Apple θέλει οι άνθρωποι να «αισθάνονται σαν να είναι ενδυναμωμένοι και μορφωμένοι για να οδηγούν τη δική τους υγειονομική περίθαλψη».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.