18.6 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Η Apple εργάζεται για την τεχνολογία headset AR/VR για να βοηθήσει άτομα με οφθαλμικές παθήσεις

    Οι μελλοντικές εκδόσεις των headset AR/VR που αναπτύσσει η Apple θα μπορούσαν να βοηθήσουν άτομα με οφθαλμικές παθήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που κοινοποίησε το Σαββατοκύριακο ο Mark Gurman του Bloomberg στο τελευταίο τεύχος του ενημερωτικού δελτίου PowerOn. Σύμφωνα με τον Gurman, η Apple έχει μια ειδική ομάδα XDG που διερευνά τεχνολογία οθόνης επόμενης γενιάς, AI και επιλογές για μελλοντικά headsets AR/VR που θα βοηθήσουν άτομα με οπτικά προβλήματα.

    Αν και δεν υπάρχουν διαθέσιμες λεπτομέρειες σχετικά με το τι ακριβώς έχει αναπτύξει η Apple για ένα μελλοντικό headset AR/VR, η προσβασιμότητα ήταν πάντα ένας τομέας εισαγωγής για την εταιρεία. Η Apple στοχεύει να κάνει τις συσκευές της χρησιμοποιήσιμες από όλους και το iPhone, το iPad και το Mac διαθέτουν μια σειρά από ρυθμίσεις προσβασιμότητας που παρέχουν επιπλέον βοήθεια σε διάφορα οπτικά, ακουστικά και κινητικά προβλήματα.

    Οι φήμες υποδηλώνουν ότι η πρώτη έκδοση των headset AR/VR θα έχει περισσότερες από δώδεκα κάμερες, αρκετές από τις οποίες θα χρησιμοποιηθούν για τη χαρτογράφηση της περιοχής γύρω από τον χρήστη. Αυτή η λειτουργία θα μπορούσε να επιτρέψει στο σετ μικροφώνου-ακουστικού να προβάλλει επιπλέον οπτικές πληροφορίες σε άτομα που είναι τυφλά ή έχουν άλλα προβλήματα όρασης και θα μπορούσε ενδεχομένως να παρέχει ακουστικές οδηγίες σε όσους δεν έχουν όραση.

    Θα μπορούσαν να υπάρχουν στοχευμένες λειτουργίες για άτομα με ασθένειες όπως η AMD (Ηλικιακή Εκφύλιση της Ωχράς κηλίδας), η οποία προκαλεί τυφλά σημεία στην όραση. Τα γυαλιά Oculenz AR Wear, για παράδειγμα, έχουν περιγραφεί ως ικανά να χρησιμοποιούν αιωρούμενους φακούς για να τροποποιούν βίντεο ροής σε πραγματικό χρόνο για να μετακινούν αντικείμενα σε μια περιοχή που μπορούν να δουν τα άτομα που πάσχουν από AMD.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.