21.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Ερευνητής ασφαλείας δημιουργεί ένα Lightning καλώδιο με κρυμμένο chip για να κλέβει κωδικούς

    Ένα καλώδιο lightning που εξωτερικά μοιάζει απολύτως φυσιολογικό χρησιμοποιήθηκε για κλέβει δεδομένα και να τα στέλνει σε hacker που το δημιούργησε σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Vice.

    Το “OMG Καλώδιο” λειτουργεί όπως ένα φυσιολογικό Lightning to USB καλώδιο αλλά μπορεί να καταγράφει την πληκτρολόγηση από συνδεμένα Mac πληκτρολόγια, iPads και iPhones και εν συνεχεία να στέλνει αυτά τα δεδομένα σε ένα hacker που μπορεί μάλιστα να βρίσκεται και κάποια χιλιόμετρα μακριά. Το chip του επιτρέπει την δημιουργία ενός Wi-Fi hotspot που ο hacker μπορεί να συνδεθεί και μέσω μιας απλής web εφαρμογής να κάνει μια πλήρη καταγραφή.

    Τα καλώδια αυτό έχουν ένα κρυμμένο chip και σε μέγεθος είναι ακριβώς όπως τα αυθεντικά κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο κάποιου να μπορέσει να τα ξεχωρίσει.

    Τα καλώδια αυτά είχαν χρησιμοποιηθεί ως εργαλεία για testing ασφαλείας από τον ερευνητή γνωστό ως MG αλλά πλέον έχουν μπει σε μαζική παραγωγή και πωλούνται από την Hak5.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.