20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Εξαγριωμένος γονέας, κατηγορεί την Apple ότι δεν σταμάτησε την δαπάνη 2.500 δολαρίων στο TikTok ενός 10χρονου

    Ένας γονέας παραπονέθηκε για την άρνηση της Apple να επιστρέψει τα χρήματα για 23 διαδοχικές αγορές εντός εφαρμογής που έκανε η 10χρονη κόρη του, η οποία πείστηκε να πληρώσει χρήματα σε έναν δημιουργό του TikTok.

    Η Apple έχει γίνει επανειλημμένα στόχος κριτικής από γονείς, αφού τα παιδιά έκαναν αγορές σε υψηλές τιμές σε iPhone και iPad χωρίς τη γονική άδεια. Στην τελευταία ιστορία, φαίνεται ότι μέρος ελέγχων τέτοιων περιπτώσεων θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί στην εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο TikTok.

    Σε μια επιστολή προς την Telegraph του Ηνωμένου Βασιλείου, ένας αναγνώστης που ταυτοποιήθηκε ως «AH» λέει ότι είχαν δώσει στη 10χρονη κόρη τους με αυτισμό και «μαθησιακές δυσκολίες» ένα iPhone ως χριστουγεννιάτικο δώρο. Τέσσερις ημέρες αργότερα, το παιδί έκανε έναν σημαντικό αριθμό αγορών εντός εφαρμογής, αγοράζοντας 2.012 λίρες (2.486 $) στο TikTok.

    Ο γονέας ανακάλυψε τις αγορές μόνο αφού η Apple έστειλε τιμολόγια στα εισερχόμενα του. Στη συνέχεια, ο γονέας πέρασε από διάφορες διαδικασίες για να προσπαθήσει να λάβει επιστροφές χρημάτων για τις 23 αγορές, αλλά αρχικά του αρνήθηκαν οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων. Αφού προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών της γραφείων της Apple στην Ιρλανδία, τους δόθηκε στη συνέχεια ένας σύνδεσμος για τις νομικές διαδικασίες της Apple, η οποία «δίνει πολύ λίγες πληροφορίες» όπως ανέφερε ο γονέας.

    «Είναι τόσα πολλά χρήματα για να τα χάσεις σε λίγα λεπτά με αυτόν τον τρόπο», γράφει ο AH. “Πιστεύω ότι η Apple με απογοήτευσε αποτυγχάνοντας να προσδιορίσει την ασυνήθιστη δραστηριότητα στον λογαριασμό μου και προστατεύοντάς με μπλοκάροντας τις ύποπτες πληρωμές. Επίσης, πιστεύω ότι η εξυπηρέτηση πελατών της ήταν ανύπαρκτη.”

    Κατά τη διερεύνηση των αγορών, η απάντηση της Apple αποκαλύπτει ότι ο γονέας δεν ενεργοποίησε κανένα στοιχείο ελέγχου ασφαλείας για τα παιδιά στο iPhone πριν το παραδώσει στο παιδί του. Τέτοιοι έλεγχοι μπορούν να αποτρέψουν την πραγματοποίηση αγορών και να περιορίσουν το τι μπορεί να κάνει ένα παιδί στο iPhone του.

    Σε επικοινωνία με το TikTok για τον λογαριασμό στον οποίο έγιναν οι πληρωμές, διαπιστώθηκε ότι ο χρήστης είχε τέσσερα εκατομμύρια ακόλουθους και επαληθεύτηκε από την υπηρεσία. Αρχικά, η TikTok είπε ότι είχε ερευνήσει την υπόθεση αυτή και είπε ότι δεν είχε παραβιαστεί κανένας κανόνας, αλλά δεν εξήγησε για ποιον σκοπό έγινε η πληρωμή ή τόσες πληρωμές.

    Σε νέα επικοινωνία με την Apple, η εταιρεία συμφώνησε να επιστρέψει πλήρως τα χρήματα στον γονέα, καθώς και να τους υπενθυμίσει την ύπαρξη γονικού ελέγχου. Ο δημοσιογράφος της εφημερίδας που έκανες και πολλές από αυτές τις επικοινωνίες για λογαριασμό του γονέα σχολίασε ότι το σύστημα πληρωμών «θα έπρεπε να έχει επισημάνει ύποπτη δραστηριότητα και να έχει μπλοκάρει τις πληρωμές», παρόμοια με τα μέτρα κατά της απάτης που εφαρμόζουν οι τράπεζες.

    Παρά την έρευνα και την επιστροφή των χρημάτων, φαίνεται ότι το TikTok δεν τιμωρεί ενεργά τον χρήστη Ohidur247 για παραβίαση των κανόνων του και για την λήψη αυτών των χρημάτων. Αν και αυτός ο χρήστης του TikTok έχασε τη δυνατότητα ζωντανής ροής, ο λογαριασμός εξακολουθεί να είναι ενεργός και επαληθευμένος.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.