18.5 C
Athens
Friday, May 3, 2024
More

    Είναι γεγονός: Η LAMDA Development για το Ελληνικό φέρνει το 1ο Apple Store στην Ελλάδα το 2025

    Το όραμά της LAMDA Development για το Ελληνικό είναι ο σχεδιασμός μιας πρωτοποριακής ανάπτυξης για την Αθήνα, με κυρίαρχο στοιχείο τη δημιουργία ενός Μητροπολιτικού Πάρκου διεθνούς εμβέλειας, συνολικής έκτασης 2.000.000 τ.μ., καθώς και η ανάδειξη του παραλιακού μετώπου με ελεύθερη πρόσβαση σε όλους. Ξένοι επενδυτές ήδη έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους και όπως μαθαίνουμε σήμερα μέσα σε αυτούς και η Apple.

    Το έργο αποτελεί ένα πρότυπο μοντέλο αστικής ανάπτυξης, το οποίο θα συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της περιοχής και τα μοναδικά χαρακτηριστικά της, με κτίρια τοπόσημα μοναδικής αρχιτεκτονικής σχεδίασης. Ο αειφόρος σχεδιασμός που προσεγγίζει το έργο θα παρέχει παγκόσμιας εμβέλειας υπηρεσίες και υποδομές, ενώ θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της Αττικής.

    Το έργο περιλαμβάνει οικιστικές αναπτύξεις, ξενοδοχειακές μονάδες, εμπορικές δραστηριότητες, χώρους οικογενειακής απασχόλησης και διασκέδασης, μουσεία, κέντρα πολιτισμού, κέντρα υγείας και ευεξίας, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους αναψυχής, ενώ θα δημιουργηθεί και ένα πρότυπο επιχειρηματικό πάρκο εκπαίδευσης, έρευνας και επιχειρηματικότητας. Προβλέπεται επίσης και η πλήρης διαμόρφωση της ήδη υπάρχουσας μαρίνας καθώς και η αναβάθμιση και ανάδειξη ολόκληρου του παραλιακού μετώπου που, μαζί με το πάρκο, θα αποτελέσουν τους μεγαλύτερους πόλους έλξης του έργου.

    Η εταιρεία θα φέρει μέσα στους χώρους αυτούς και το 1ο Apple Store στην Ελλάδα όπως ανακοινώθηκε σήμερα 1η Απριλίου του 2022 από τον Οδυσσέας Αθανασίου Διευθύνων Σύμβουλος, LAMDA Development Α.Ε.

    “Το The Ellinikon πρόκειται να επανατοποθετήσει τη χώρα στον διεθνή επενδυτικό χάρτη και να οδηγήσει στην αναβάθμιση της τουριστικής ανάπτυξης και στη σημαντική εξυγίανση της οικονομικής πορείας της χώρας. Με σημαντική χαρά ανακοινώνουμε και το ενδιαφέρον που έδειξε η Apple και τονίζουμε πως θα επενδύσει στον χώρο αυτό δημιουργώντας ένα μοναδικό Apple Store το πρώτο στην χώρα μας.”

    Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστική ανάπλαση στην Ευρώπη, η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να προσθέσει σημαντικές νέες επενδύσεις και χρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας και του περιβάλλοντος, οι οποίες αναμένεται να έχουν θετικό πρόσημο τόσο για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής όσο και για ολόκληρη τη χώρα.

    Επιπροσθέτως, το Ελληνικό αναμένεται να συμβάλει ουσιαστικά στην επανατοποθέτηση της Αθήνας ως ενός εκ των σημαντικών τουριστικών προορισμών παγκοσμίως. Θα προσφέρει σημαντικό αριθμό νέων καταλυμάτων, αρχιτεκτονικών «τοποσήμων» και υποδομή θεματικού τουρισμού που σε συνδυασμό με τη μαρίνα, το πάρκο και τις εμπορικές αναπτύξεις αναμένεται να προσελκύσουν 1 εκατ. νέους τουρίστες ετησίως, μειώνοντας σημαντικά την εποχικότητα και αυξάνοντας παράλληλα σημαντικά τη μέση διάρκεια παραμονής και τη δαπάνη των τουριστών στην Αθήνα. Το έργο του Ελληνικού, μία επένδυση ύψους €8 δισ., αναμένεται να συμβάλει κατά 2,4% στο ΑΕΠ της χώρας στον ορίζοντα ολοκλήρωσης της ανάπτυξης, ενώ παράλληλα θα εισφέρει συνολικά πάνω από €14 δισ. έσοδα σε φόρους στο κράτος στον ίδιο χρονικό ορίζοντα.

    Καλό μήνα φίλοι μας και Καλή Πρωταπριλιά!!!

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.