22.8 C
Athens
Thursday, April 25, 2024
More

    Εάν θέλετε να εργαστείτε για την Apple, ο Tim Cook λέει ότι χρειάζεστε τέσσερα χαρακτηριστικά

    Στο Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II στην Ιταλία, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, λέει ότι η εταιρεία έχει μεγάλη επιτυχία με υπαλλήλους που έχουν αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά.

    Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του Σεπτεμβρίου, ο Tim Cook πέρασε χρόνο ταξιδεύοντας σε όλη την Ευρώπη για να επισκεφτεί τα Apple Stores, τα γραφεία της εταιρείας και πολλά άλλα. Έλαβε επίτιμο μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Καινοτομία και τη Διεθνή Διοίκηση από το Πανεπιστήμιο της Νάπολης Federico II.

    Και, στο πανεπιστήμιο, μόλις έλαβε το πτυχίο, ο Cook είπε στους φοιτητές ότι είναι απαραίτητο για τους εισερχόμενους υπαλλήλους να νοιάζονται για τον κόσμο γύρω τους.

    «Έχουμε μια ομάδα ανθρώπων στην εταιρεία που θέλουν πραγματικά να αλλάξουν τον κόσμο, που θέλουν να εμπλουτίσουν τις ζωές των ανθρώπων, που θέλουν να αφήσουν τον κόσμο καλύτερα από όσο τον βρήκαν», είπε. «Είναι αυτό το συναίσθημα που οδηγεί τους ανθρώπους να κάνουν την καλύτερη δουλειά τους και το έχω δει να συμβαίνει ξανά και ξανά, και τα αποτελέσματα είναι απλά απίστευτα».

    Και, μοιράστηκε τις τέσσερις ιδιότητες που αναζητά η Apple όταν παίρνει συνεντεύξεις με ανθρώπους – συνεργασία, δημιουργικότητα, περιέργεια και εξειδίκευση.

    Σχετικά με τη συνεργασία, μια βασική δεξιότητα για άτομα που θέλουν να εργαστούν για την Apple, ο Cook είπε ότι το χαρακτηριστικό είναι κρίσιμο για τη δημιουργία νέων προϊόντων στην Apple.

    «Πιστεύουμε ότι οι ισχυροί μεμονωμένοι συνεισφέροντες είναι πραγματικά καθοριστικοί, αλλά δύο δυνατά άτομα που συνεργάζονται μπορούν να κάνουν καταπληκτική δουλειά και μικρές ομάδες μπορούν να κάνουν απίστευτα πράγματα», είπε. “Έτσι, αναζητούμε την ικανότητα να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους – το θεμελιώδες συναίσθημα ότι αν μοιραστώ την ιδέα μου μαζί σας, αυτή η ιδέα θα μεγαλώσει, θα γίνει μεγαλύτερη και καλύτερη.”

    Η δημιουργικότητα είναι ένα άλλο βασικό χαρακτηριστικό που βραβεύει η Apple και η εταιρεία αναζητά πάντα ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά.

    «Ψάχνουμε για ανθρώπους που σκέφτονται διαφορετικά, που μπορούν να δουν ένα πρόβλημα και να μην παγιδευτούν στο δόγμα του πώς το πρόβλημα πάντα παρουσιάζεται», είπε. «Και έτσι [αναζητάμε] κάποιον που θα περιπλανηθεί κάπως στο πρόβλημα και θα το εξετάσει από διαφορετικές οπτικές γωνίες και θα χρησιμοποιήσει τη δημιουργικότητά του για να βρει λύσεις».

    «Δεν υπάρχουν χαζές ερωτήσεις», είπε ο Cook στους μαθητές και η περιέργεια είναι μια ποιότητα που αναζητά η Apple στους ανθρώπους.

    «Η περιέργεια είναι να είσαι περίεργος για κάτι για να κάνεις πολλές ερωτήσεις, είτε πιστεύεις ότι είναι έξυπνες είτε χαζές ερωτήσεις», είπε. “Είναι εκπληκτικό όταν κάποιος αρχίζει να κάνει ερωτήσεις όπως ένα παιδί, πώς ασκεί πίεση στο άτομο να σκεφτεί τις απαντήσεις πολύ βαθιά. Και έτσι, αναζητούμε αυτή την έμφυτη περιέργεια στους ανθρώπους.”

    Οι υπάλληλοι της Apple πρέπει να είναι ειδικοί στους τομείς τους και η τεχνογνωσία προέρχεται από την εκπαίδευση και την προηγούμενη εργασιακή εμπειρία.

    «Αν κάνουμε κάτι στον βιομηχανικό σχεδιασμό, χρειαζόμαστε κάποιον που να γνωρίζει το βιομηχανικό σχέδιο και να έχει μια ικανότητα σε αυτό είτε από τις μέρες του κολεγίου είτε από τις ημέρες εργασίας του», είπε ο Cook.

    Ο Cook είπε ότι αυτά τα τέσσερα χαρακτηριστικά είναι μια καλή φόρμουλα που η Apple έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν και θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί όταν προσλαμβάνει νέους ανθρώπους. Από την πλευρά του εργαζομένου, πρέπει να εργάζονται σε μια δουλειά που τον γεμίζει με πάθος και εκπληρώνει τη ζωή τους.

    «Οι άνθρωποι πρέπει να εργάζονται για έναν λόγο μεγαλύτερο από τον εαυτό τους», είπε.

    “Θέλετε λοιπόν να έχετε ένα όραμα για μια εταιρεία που έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση των πελατών και με κάποιο τρόπο τη βελτίωση της ζωής τους. Θέλετε να το κάνετε με ηθικό τρόπο.” “Δεν υπάρχει βαρυτική έλξη από αυτό – η βαρυτική έλξη είναι πάντα, τι κάνετε για τους άλλους ανθρώπους;” Ο Cook συνέχισε. «Και με έναν τέτοιο σκοπό, είναι εκπληκτικό τι θα κάνουν οι άνθρωποι από εργασιακή άποψη».

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.