21.7 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Δύο αναφορές έκαναν την εμφάνιση τους που δείχνουν πιθανή ευπάθεια στην μέθοδο πληρωμών του iOS 13

    H Apple αύριο θα κυκλοφορήσει την iOS 13.1 έκδοση του λογισμικού που θα φέρει μια σειρά διορθώσεων και βελτιώσεων σταθερότητας του iOS 13 που πρόσφατα κυκλοφόρησε στο ευρύ κοινό. Δύο νέες αναφορές χρηστών σήμερα δείχνουν όμως μια πιθανή ευπάθεια στον τρόπο πληρωμών του νέου λογισμικού της Apple.

    Όπως αναφέρει το Neowin, δύο χρήστες στο Reddit ανέφεραν το πρόβλημα όταν έκαναν αναβάθμιση των στοιχείων πληρωμής τους για υπηρεσίες της Apple στην iOS 13 έκδοση. Όταν οι χρήστες άλλαξαν την κάρτα πληρωμής τους, οι πληροφορίες ενός άγνωστου χρήστη έκαναν την εμφάνισης τους που συμπεριλάμβανε το όνομα του, την διεύθυνση του και τα 4 τελευταία στοιχεία της κάρτας του.

    “Σήμερα αποφάσισα να αλλάξω την iTunes κάρτα πληρωμών μου. Χρησιμοποίησε την επιλογή της “κάνε λήψη φωτογραφίας”. Η κάρτα μου διαβάστηκε κανονικά αλλά μετά όταν έσωσα αυτή την επιλογή με έκπληξη είδα πως τα στοιχεία κάποιου άλλου κατόχου κάρτας είχαν αποθηκευτεί. Συγκεκριμένα ήταν μια γυναίκα από το Illinois. Έχω το πλήρες όνομα της, την διεύθυνση της και τα 4 τελευταία ψηφιά της κάρτας της.”

    Ο δεύτερος χρήστης έγραψε:

    “Πήγα να κάνω αναβάθμιση των πληροφοριών πληρωμής μου στο iOS 13 και κατά την διάρκεια αυτής της ενέργειας είχαν την επιστροφή στοιχείων μιας άλλης κάρτας. Έκανε screenshot αυτών και τις όλης διαδικασίας και θα κάνω αναφορά στην Apple το συντομότερο δυνατό”

    Ο ίδιος ανέφερε πως όταν τελικά έκανε αναφορά του προβλήματος αυτού στην Apple η εταιρεία το πήρε σοβαρά και πως είχε την επιβεβαίωση πως το θέμα αυτό θα φτάσει άμεσα στο αρμόδιο τμήμα.

    Ο Steve Troughton-Smith που είναι προγραμματιστής στο iOS πιστεύει από την πλευρά του πως αυτό είναι ένα bug αλλά που δεν έχει να κάνει όμως με το λογισμικό της Apple.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles