15.8 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Δικαστής αναμένει πως η δίκη μεταξύ Epic και Apple θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021, τονίζει πως η Epic δεν ήταν ειλικρινής με την τακτική της

    Καθώς η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Epic Games και της Apple συνεχίζεται και οι δύο εταιρείες συμμετείχαν σήμερα σε μια προ ακρόαση δικαστική πάνω στο θέμα της αφαίρεσης του Fortnite τίτλου από το App Store. H δικαστής Yvonne Gonzalez Rogers αναμένει πως επίσημα η δίκη θα ξεκινήσει μετά τον Ιούλιο του 2021 και όχι πιο πριν ενώ παράλληλα άσκησε κριτική στην τακτική της Epic τονίζοντας πως δεν είχε δείγματα ειλικρίνειας.

    Η Epic Games έκανε μήνυση στην Apple όταν η δεύτερη αφαίρεσε τον άκρως δημοφιλή τίτλο Fortnite από το iOS App Store. Είχε προηγηθεί η κίνηση της Epic να ενσωματώσει στο παιχνίδι ένα νέο τρόπο πληρωμής που δεν συμβάδιζε με τον μηχανισμό των in-app αγορών της Apple και έτσι αποτελούσε παραβίαση των όρων χρήσης του App Store. Εν συνεχεία η Apple κατήργησε τον Epic developer λογαριασμό.

    Η Epic προσπάθησε να κερδίσει μια προδικαστική εντολή απέναντί στην Apple έτσι ώστε το Fortinite να επιστρέψει στο App Store μέχρι την τελική έκφανση και απόφαση της δίκης που θα γίνει αλλά αυτό μάλλον δεν θα το καταφέρει.

    Η δικαστής Rogers κατηγόρησε την Epic πως γνώριζε ακριβώς τι έκανε όταν αναβάθμισαν τους τρόπους πληρωμής του τίτλους τους και το τι συνέπειες θα είχε αυτό ενώ κάτι αντίστοιχο ισχύει και στην δημόσια καμπάνια κατά της Apple που ξεκίνησε ακριβώς μετά. Έτσι η δικαστής χαρακτήρισε αυτές τις πρακτικές ως μη ειλικρινείς

    Η δικαστής μάλιστα είχε πολύ καλή γνώση των πραγμάτων αναφέροντας χαρακτηριστικά προς τους δικηγόρους της Epic:

    “Υψωμένα τοίχοι υπάρχουν παντού και για δεκαετίες. Η Nintendo έχει κάτι τέτοιο, η Microsoft αλλά και η Sony. Αυτό που κάνει η Apple δεν διαφέρει πολύ από τις παραπάνω εταιρείες. Είναι λοιπόν δύσκολο να αγνοήσω τα οικονομικά της βιομηχανίας κάτι που μου ζητάτε όμως να κάνω.”

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.