13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Διαβάστε τις 15 σημαντικότερες αποκαλύψεις των πρώτων επίσημων reviews του Apple Watch

    apple-watchaware-01

    Πλέον τα πρώτα επίσημα reviews του Apple Watch έγιναν διαθέσιμα και έτσι έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα για την wearable συσκευή της Apple. H γενικότερη αίσθηση που αφήνει η ανάγνωση αυτών των Reviews είναι πως η Apple σχεδίασε το καλύτερο smartwatch της αγοράς αυτή την στιγμή αλλά δεν είναι ακόμη αναγκαία η αγορά του.

    Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι reviewers μάλιστα που τονίζουν πως και μιας και πρόκειται για μια συσκευή πρώτης γενιάς οι καταναλωτές ίσως θα πρέπει να περιμένουν.

    Παρακάτω σας έχουμε συγκεντρωμένες 15 αποκαλύψεις αυτών των σημερινών reviews που έχουν να κάνουν κυρίως με την χρηστικότητα της συσκευής – ένα στοιχείο που ενδιαφέρει άμεσα τον οποιοδήποτε σκέφτεται να αγοράσει αυτή την νέα συσκευή της Apple.

    1. H διεπαφή του χρήστη είναι σύνθετη

    Οι πρώτες ανησυχίες για το κατά πόσο η διεπαφή του Apple Watch θα ήταν εύκολη στον χρήστη ξεκίνησαν λίγο μετά το Spring Forward event της Apple τον περασμένο μήνα. Σήμερα λοιπόν δεν είναι τυχαίο πως πολλοί reviewers στέκονται σε αυτό το στοιχείο τονίζοντας πως ο μέσος χρήστης αρχικά θα τα βρει λίγο σκούρα μιας και υπάρχει σίγουρα μια καμπύλη μάθησης και εξοικείωσης του χρήστη με το Apple Watch.

    Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Μου πήρε 3 μέρες – 3 μέρες που υπήρχαν στιγμές που εκνευρίστηκα κιόλας μέχρι να πω πως έμαθα να χειρίζομαι άνετα το Apple Watch. Όταν όμως αυτό έγινε πραγματικά ερωτεύτηκα την συσκευή. Την 4η μέρα άρχισα να εκτιμώ την κομψότητα και την πολυπλοκότητα αυτού του υπολογιστή στον καρπό μου και αντιλήφθηκαν πως δεν ήταν μόνο μια οθόνη”

    2. Η ενεργοποίηση της οθόνης κρύβει δυσκολίες

    Ο Joshua Topolsky του Bloomberg γράφει συγκεκριμένα για αυτό:

    “Ποια είναι η συμπεριφορά της συσκευής ως ένα ρολόι χειρός. Η εμπειρία δεν ήταν τόσο ομαλή αν και κάθε φορά το αποτέλεσμα με εντυπωσίαζε. Ο λόγος είναι πως το Apple Watch ενεργοποιεί την οθόνη του όταν αντιλαμβάνεται πως ο χρήστης το κοιτάει. Κάποιες φορές μια κλασική κίνηση του καρπού αρκεί για να ενεργοποιηθεί η οθόνη αλλά κάποιες άλλες χρειάστηκε περισσότερες από μια προσπάθειες. Οι κινήσεις του καρπού έτσι ώστε να ενεργοποιηθεί αυτόματα η οθόνη λοιπόν δεν δίνουν πάντα το επιθυμητό αποτέλεσμα κάνοντας την εμπειρία χρήσης κάποιες φορές εκνευριστική. “

    3. Οι ειδοποιήσεις αρχικά είναι ενοχλητικές για τον χρήστη

    Οι προ επιλεγμένες ρυθμίσεις ειδοποιήσεων ήταν για πολλούς reviewers αρκετά ενοχλητικές αρχικά και έτσι έπρεπε να τις αλλάξουν βάση των αναγκών τους. Η φιλοσοφία λοιπόν του “it just works” της Apple και ειδικά στην συγκεκριμένη υπηρεσία δεν επαληθεύετε.

    Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Χρειάστηκε να απενεργοποιήσω τις ειδοποιήσεις από ολόκληρες εφαρμογές αρχικά. Με την χρήση και τις μέρες κατάλαβα πως για να δουλέψει στα πλαίσια που ήθελα η συσκευή χρειαζόταν να ασχοληθώ μαζί της. Η ιεράρχηση του τι ειδοποιήσεις παίρνω και από που ήταν μια ενέργεια που ήταν απαραίτητη έτσι ώστε να μην έχω συνεχώς δονήσεις στον καρπό μου”

    4. Οι αισθητήρες άσκησης ίσως χρειάζονται ένα Sport λουράκι

    Κάποιοι αισθητήρες της Apple για να δουλέψουν έτσι όπως πρέπει ίσως τελικά χρειάζονται ένα συγκεκριμένο λουράκι.

    Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Χρησιμοποιώντας το Milanese Loop λουράκι στο Apple Watch μου παρατήρησα πως η συσκευή δύσκολα εντόπιζε τον καρδιακό μου παλμό κατά την άσκηση. Τα πράγματα όμως ήταν τελείως διαφορετικά όταν χρησιμοποίησα το Sport λουράκι όπου εκεί οι μετρήσεις της συσκευής ήταν άψογες και με μεγαλύτερη ακρίβεια από τα Fitbit Charge HR και Microsoft Band.”

    5. Το ηχείο κλήσεων δεν είναι τόσο δυνατό

    Πολλοί reviewers ανέφεραν πως το ενσωματωμένο ηχείο δεν είναι τόσο δυνατό και ειδικά στις περιπτώσεις που ο χρήστης βρίσκεται σε έναν εξωτερικό χώρο. Επίσης κάποιοι ανέφεραν πως το μικρόφωνο πιάνει πολλούς εξωτερικούς ήχους κατά την διάρκεια μιας συνομιλίας.

    Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Η ποιότητα κλήσεων ήταν καλή αλλά σίγουρα δεν συγκρίνεται με αυτή του iPhone. Επίσης το γεγονός πως πρέπει να κρατάς τον καρπό σου με την συσκευή κοντά στο αυτί σου για να ακούσεις μετά από κάποια περίοδο είναι κάτι κουραστικό. Η κλήσεις στο Apple Watch έχουν σχεδιαστεί για σύντομες συνομιλίες και όχι για κάτι άλλο”

    6. Το Apple Watch είναι αργό και ειδικά στους Χάρτες και τις υπηρεσίες τοποθεσίας

    “Το Apple Watch για την μιάμιση εβδομάδα που το χρησιμοποίησα ήταν σε συγκεκριμένες ενέργειες κάπως αργό. Κάποιες φορές η μεταφορά δεδομένων από το iPhone μέσω Bluetooth ή WiFi παίρνει πολύ χρόνο. Κάποιες εφαρμογές καθυστερούν απίστευτα επίσης να φορτώσουν ενώ κάποιες εφαρμογές τρίτων δεν φορτώνουν ποτέ στην συσκευή. Η Apple υποστηρίζει πως επερχόμενες αναβαθμίσεις στο λογισμικό της συσκευής θα διορθώσουν αυτά τα προβλήματα αλλά μέχρι τότε η δική μου εμπειρία μου απέδειξε πως η απόκριση και ομαλότητα της συσκευής δεν είναι η καλύτερη δυνατή ειδικά αν κάποιος αναλογιστεί πως μιλάμε για ένα Apple προϊόν.”

    7. Χρειάζεται δύο χέρια για να το λειτουργήσεις

    Σε αντίθεση με το iPhone που κάποιος μπορεί εύκολα να το χειριστεί με το ένα χέρι κάποιο reviewers έφτασαν στο σημείο να πουν πως εύχονταν να είχαν και ένα τρίτο χέρι για το Apple Watch.

    Συγκεκριμένα διαβάζουμε:

    “Δεν μπορεί κάποιος να το χειριστεί με το ένα χέρι. Αυτό είναι μια αλήθεια και έχει να κάνει με το μέγεθος της οθόνης και τον έλεγχο της διεπαφής που απαιτεί και τα δύο χέρια του χρήστη. Επίσης ο χρήστης πρέπει να βλέπει κάθε φορά τι πατάει για να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα και να είναι σίγουρος πως το δάχτυλο του είναι στο σωστό σημείο της οθόνης.”

    8. Apple Pay και Passcode Lock

    Οι περισσότεροι reviewers περιέγραψαν την εμπειρία τους με το Apple Pay ως ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του Apple Watch. Αυτό που ξένισε κάποιους ήταν το γεγονός πως κάθε φορά που αφαιρεί κάποιος την συσκευή από τον καρπό του αυτή κλειδώνει και χρειάζεται την χρήση passcode για να την ξεκλειδώσει όταν την τοποθετήσει εκ νέου στο χέρι του.

    9. Οι εφαρμογές τρίτων δεν είναι ακόμη τόσο καλές

    Οι περισσότεροι reviewers ανέφεραν πως πολλές εφαρμογές τρίτων δεν ήταν πολλοί λειτουργικές ενώ για αρκετές από αυτές είχαν πρόβλημα ακόμη και να τις ανοίξουν. Ένα άλλο πρόβλημα ήταν και ο χρόνος που απαιτούνταν για την εγκατάσταση μερικών από αυτές.

    10. Η εξάρτηση της συσκευής από το iPhone είναι πιο συνθέτη

    “Παρατήρησα ότι η μπαταρία του iPhone 6 καταναλώνονταν γρηγορότερα με την χρήση του Apple Watch και ειδικά όταν το χρησιμοποιούσαν για τους Χάρτες αλλά και στην γυμναστική. Μετά από πιο συχνή χρήση του Watch η αυτονομία του iPhone μου επανήλθε σε πιο λογικά πλαίσια αλλά σίγουρα η χρησιμοποίηση και των δύο ταυτόχρονα έχει επιπτώσεις στο τομέα αυτό”

    Επίσης κάποιοι τόνισαν πως η δυνατότητα του να χρησιμοποιεί κάποιος το Apple Watch κατά την άσκηση του χωρίς την χρήση του iPhone επηρέασε την συνολική ακρίβεια της συσκευής λόγω έλλειψης ενός GPS chip. Για ακόμη μια φορά όμως τόνισαν πως με την πάροδο του χρόνου το Apple Watch είχε μια καλύτερη συμπεριφορά και οι μετρήσεις του βελτιωνόντουσαν.

    11. Η αυτονομία της μπαταρίας είναι μια μέρα τις περισσότερες φορές

    Η μπαταρία και η γενικότερη αυτονομία της συσκευής ήταν περισσότερο από τις 18 ώρες που ανέφερε η Apple σε καμιά περίπτωση όμως δεν ξεπέρασε τις 24 υπό νορμάλ χρήση. Μια πλήρη φόρτιση διαρκεί 2μιση ώρες.

    12. Ο MagSafe φορτιστής δημιουργεί κάποια προβλήματα

    “Δεν μπορώ να πω πως εντυπωσιάστηκα με τον φορτιστή της Apple μιας και μπορεί εύκολα κάποιος κατά λάθος να τον κουνήσει και να χαθεί η επαφή με το ρολόι. Ειλικρινά θα προτιμούσα η Apple να είχε παρουσιάσει ως φορτιστή κάτι αντίστοιχο με αυτό που συναντούμε στο Moto 360.”

    13. To Playback της μουσικής είναι μέτριο

    “Δεν είναι η ίδια εμπειρία με το να φορά ένα παλαιό iPod Nano στον καρπό σου. Ο music player είναι μέτριος ενώ και το Bluetooth δημιουργεί περιορισμούς στην απόσταση”

    14. Η Siri έχει αρκετούς περιορισμούς 

    15. Το Apple Watch μπορεί να σας κάνει να κοιτάτε πιο συχνά από το συνηθισμένο τον καρπό σας δημιουργώντας αμηχανία στους γύρω σας

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles