20.5 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Δεν θα πιστεύετε ποιος είναι ο 88ος πιο δημοφιλής (και ανόητος) κωδικός πρόσβασης του 2022

    Ένας ισχυρός κωδικός πρόσβασης είναι ζωτικής σημασίας για τη διασφάλιση της ασφάλειας των λογαριασμών και των δεδομένων σας στο διαδίκτυο, αλλά μερικοί άνθρωποι φαίνεται να δυσκολεύονται πραγματικά να επιλέξουν τον σωστό – όπως δείχνει ξεκάθαρα αυτή η λίστα με τους 200 πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης του 2022.

    Μια αναφορά από το NordPass δείχνει ότι υπάρχουν μερικοί πραγματικά απαίσιοι κωδικοί πρόσβασης σε χρήση, με τον πιο συνηθισμένο να είναι ο πανταχού παρών «password». Ακολουθεί το “123456”, αλλά τα πράγματα χειροτερεύουν όταν κάνετε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα.

    Αν κάνουμε κύλιση προς τα κάτω στη λίστα με τους πιο συνηθισμένους κωδικούς πρόσβασης της χρονιάς, βλέπουμε μια σειρά από παραλλαγές του “123456” που αναφέραμε προηγουμένως, συμπεριλαμβανομένου του πάντα δημοφιλούς “123123”. Στην πραγματικότητα, η πρώτη χρήση πραγματικών πραγματικών λέξεων πέρα ​​από “password”, “guest” και “qwerty” έρχεται στο νούμερο 21 με “D1lakiss”.

    Άλλοι τρομεροί κωδικοί πρόσβασης περιλαμβάνουν το “qwertyuiop” και το “qwerty123” που είναι ελαφρώς καλύτερο αλλά θα εξακολουθήσει να σπάει σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

    Κάντε κύλιση μέχρι τον 88ο πιο συνηθισμένο κωδικό πρόσβασης και τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται ενδιαφέροντα, αν και στην πραγματικότητα όχι καλύτερα. Αυτός ο κωδικός πρόσβασης είναι “fuckyou” που φαίνεται λίγο σκληρός – θα μπορούσαν τουλάχιστον να βάλουν έναν αριθμό ή δύο εκεί, σωστά;

    Άλλοι δημοφιλείς κωδικοί πρόσβασης περιλαμβάνουν τη συνήθη σμίκρυνση ονομάτων όπως “daniel” και “thomas”.

    Αν μη τι άλλο κάποιοι θα επωφεληθούν πραγματικά και ουσιαστικά από το PassKeys της Apple.

    Δείτε αναλυτικά όλη την λίστα εδώ

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.