19.1 C
Athens
Friday, April 19, 2024
More

    Διαβάστε τι κάνουν οι χρήστες με παλιά iPhone έναντι παλιών συσκευών Android

    Η CIRP δημοσιεύει την τελευταία της μελέτη σήμερα, η οποία εξετάζει τι αποφασίζουν να κάνουν οι πελάτες με τα παλιά τους smartphone. Αντί να εστιάσουμε απλώς στο iPhone, η έρευνα συμπεριέλαβε χρήστες Android για να δει πώς συγκρίνονται τα πράγματα όταν οι πελάτες αγοράζουν ένα νέο τηλέφωνο.

    Μετά από αναφορές όπως το πώς η χρήση του iPhone, του iPad και του Mac ποικίλλει ανάλογα με την ηλικία, ποιο χρώμα του iPhone είναι πιο δημοφιλές και πολλά άλλα, η CIRP δημοσίευσε το “Τι συμβαίνει με τα παλιά iPhone;”.

    Υπήρχαν έξι διαφορετικές επιλογές που προέκυψαν από την έρευνα σχετικά με το τι κάνουν οι άνθρωποι με το παλιό τους τηλέφωνο:

    • Trade-in
    • Πώληση
    • Το κράτησαν
    • Φίλος/οικογένεια
    • Χαμένο/κλεμμένο/σπασμένο
    • Ανακυκλωμένο

    Δεν αποτελεί έκπληξη, καθώς έχουν την καλύτερη αξία μεταξύ των smartphone, το μεγαλύτερο μέρος των χρηστών iPhone έκανε ανταλλαγή την παλιά τους συσκευή. Είναι ενδιαφέρον ότι μόλις το 14% των χρηστών Android έκανε το ίδιο.

    Ο συνδυασμός συναλλαγών και «πωλήσεων» για πελάτες iPhone αποτελούσε το 50% του συνόλου. Το 23% κράτησε το παλιό του iPhone με το 13% να το δίνει σε φίλο ή μέλος της οικογένειάς του.

    Από την πλευρά του Android, η πλειοψηφία του 54% «διατήρησε» την παλιά συσκευή, δηλαδή περισσότερο από το διπλάσιο από τους χρήστες iPhone. Όσοι αποφάσισαν να πουλήσουν μόνοι τους την παλιά συσκευή Android ή να τη δώσουν σε οικογένεια ή φίλο ήταν επίσης σε χαμηλότερα ποσοστά από το iPhone.

    Μια λεπτομέρεια από το CIRP είναι ότι το 15% των νέων αγοραστών iPhone φέρεται να ήρθαν από το Android και ότι ίσως θέλουν να διατηρήσουν την παλιά τους συσκευή για κάθε ενδεχόμενο. Επίσης, οι χαμηλότερες τιμές συναλλαγής θα μπορούσαν να κάνουν την επιλογή λιγότερο ελκυστική.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.