Πολλά παραμένουν τα ερωτηματικά για το επερχόμενο Apple Watch της Apple με ένα από τα πιο σημαντικά να είναι η αυτονομία του. Όπως σας αναφέραμε σε άρθρο μας χθες μιας έκθεση του 9to5Mac κάνει λόγο για μια συσκευή που με μικτή και νορμάλ χρήση θα έχει μια αυτονομία περί τις 19 ώρες συμπεριλαμβανομένου του χρόνου που η συσκευή και πιο συγκεκριμένα η οθόνη θα είναι σβηστή και σε standby κατάσταση.
Επίσης γίνεται λόγος πως η ομάδα πίσω από το Apple Watch προσπαθούσε να επιτύχει ακόμη μεγαλύτερη αυτονομία για την συσκευή και έτσι μάλλον αυτός ήταν και ένας λόγος που έχουμε την καθυστέρηση στην επίσημη διάθεση του. Με μια πρώτη ματιά μάλιστα των ωρών λειτουργίας του σε μια πλήρη φόρτιση ίσως προβληματίσει τους επικείμενους αγοραστές του. Το 9to5Mac έκανε λόγω για 3.5 ώρες μόνο συνεχούς χρήσης εφαρμογών για παράδειγμα.
Αλλά ακόμη και αν όλα τα παραπάνω επαληθευτούν μάλλον δεν θα βλάψουν την επιτυχία αυτού του wearable της Apple για μια σειρά λόγων. Ο πρώτος είναι πως η ίδια η συσκευή έχει τον χαρακτήρα ενός αξεσουάρ και ενός gadget και οι περιορισμοί που έβαλε η Apple στους προγραμματιστές του ενισχύουν αυτή την εικόνα. Η Apple λοιπόν ζήτησε από τους developers της να χρησιμοποιήσουν την πλατφόρμα του Apple Watch ως ένα μέσο για να μεταφέρονται πληροφορίες από το iPhone σε αυτό και ο χρήστης να κάνει γρήγορες ενέργειες. Έτσι λοιπόν δεν έχουμε μια συσκευή που στον χαρακτήρα της θα πρέπει να χρησιμοποιείτε για παρατεταμένες ενέργειες.
Επίσης το καθεστώς των ήδη υπαρχόντων wearables της αγοράς λειτουργεί υπέρ της Apple. Οι περισσότερες προσφέρουν μια παρόμοια αυτονομία με κάποιες να είναι λίγο καλύτερες και κάποιες λίγο χειρότερες. Έτσι λοιπόν οι καταναλωτές και οι χρήστες ενός smartwatch έχουν ήδη συνηθίσει να το φορτίζουν μια φορά την ημέρα. Σίγουρα η Apple στις επόμενες γενιές του Apple Watch θα πρέπει να προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και να εξελιχθεί σε αυτό το κομμάτι αλλά για αρχή μπορεί να ρίξει κάτι στην αγορά ξεκινώντας από τα επίπεδα που γνωρίζει ήδη ο κόσμος ως προς την διάρκεια μιας μπαταρίας και να ξεχωρίσει την συσκευή λόγω σχεδίου και λειτουργιών.
Το πρώτο iPhone εξάλλου μην ξεχνάμε είχε υποσχεθεί πως θα έχει μόλις 5 ώρες χρόνου ομιλίας, βίντεο και πλοήγησης που ήταν ελάχιστο σε σύγκριση με τις τότε υπάρχουσες συσκευές που κυριαρχούσαν στην αγορά όπως αυτές της BlackBerry. Το Apple Watch, θα έχει σκοπό τις μικρές και άμεσες ενεργοποιήσεις από τον χρήστη κατά την διάρκεια μιας μέρας και δεν θα είναι η συσκευή που κάποιος θα την χρησιμοποιεί για μεγάλες περιόδους συνεχόμενα.
Γυρνώντας πίσω στο iPhone και το ίδιο όταν κυκλοφόρησε δημιούργησε απορίες για την αυτονομία του αλλά κέρδισε το κοινό άμεσα λόγω της μοναδικής εμπειρίας που προσέφερε στον χρήστη, μιας εμπειρίας μάλιστα που έκανε τους περισσότερους να μην νοιάζονται που έπρεπε να το φορτίζουν κάθε μέρα.