19.5 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Γιατί ο Steve Jobs έλεγε στον Larry Page της Google ότι έκανε πάρα πολλά

    Google CEO Larry Page

    Ο συνιδρυτής της Google Larry Page πρόσφατα έδωσε μια ενδελεχή συνέντευξη στους  Financial Times. Μέσα στα πολλά θέματα που ανέπτυξε ήταν και αυτό της στρατηγικής της εταιρείας σε σύγκριση με την Apple αλλά και η αναφορά του στον Steve Jobs.

    “Πάντα μου έλεγε με έντονο τόνο πως κάνω πάρα πολλά πράγματα και εγώ θα του απαντούσα πως και εσύ δεν κάνει αρκετά” τόνισε χαρακτηριστικά ο Page για τον διάλογο του με τον Jobs.

    Στην βιογραφία του Isaacson για τον Jobs συναντούμε επίσης την ίδια ιστορία από την πλευρά του Steve αυτή την φορά:

    “Το βασικό πράγμα που τόνιζα στο Page ήταν να εστιάσει κάπου. Να αντιληφθεί τι θέλει να γίνει η Google και να μεγαλώσει με βάση αυτό. Αυτή την στιγμή κάνουν τα πάντα και δεν έχουν συγκεκριμένους στόχους. Ποια είναι τα 5 προϊόντα που θέλεις να εστιάσεις; τον ρωτούσα. Εστίασε σε αυτά και διώξε όλα τα άλλα γιατί τα υπόλοιπα θα σε τραβήξουν κάτω. Αν δεν το κάνεις δημιουργείς προϊόντα μέτρια αλλά όχι τέλεια.” αναφέρει χαρακτηριστικά το απόσπασμα του βιβλίου για τον διάλογο του Jobs με τον Page.

    O Page αν και δεν διαφωνεί τελείως με τον Jobs τονίζει χαρακτηριστικά:

    “Δεν μου προκαλεί ευχαρίστηση να έχω όλους αυτούς τους ανθρώπους, και τόσα πολλά δις χωρίς να επενδύουμε σε πράγματα που θα κάνουν τις ζωές των ανθρώπων καλύτερες. Αν κάνουμε συνεχώς τα ιδία που κάναμε και πριν και δεν βγάζουμε προς τα έξω κάτι νέο μου μοιάζει σαν να επιτελώ ένα έγκλημα”

    Από τα παραπάνω εύλογα μπορεί να καταλάβει κάνεις τις διαφορές στην κουλτούρα μεταξύ Apple και Google. H Αpple εστιάζει σε λίγα προϊόντα και δεν θα κάνει πρώτη την κίνηση σε μια νέα κατηγορία την στιγμή που η Google από την άλλη προσπαθεί να καλύψει μια μεγάλη γκάμα αναγκών χάνοντας όμως κάποιες φορές την εστίαση της.

    Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles