20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Βαθμονόμηση του Apple Watch για βελτιωμένη ακρίβεια των εφαρμογών Προπόνηση και Δραστηριότητα | Αναλυτικός Οδηγός

    Μπορείτε να κάνετε βαθμονόμηση του Apple Watch, για να βελτιώσετε την ακρίβεια των μετρήσεων απόστασης, ρυθμού και θερμίδων σας. Η βαθμονόμηση του ρολογιού σας μπορεί επίσης να το βοηθήσει στην εκμάθηση του επιπέδου της φυσικής σας κατάστασης και του βηματισμού σας, βελτιώνοντας έτσι την ακρίβεια όταν η λειτουργία GPS είναι περιορισμένη ή δεν είναι διαθέσιμη.

    Οθόνη υπηρεσιών συστήματος στο iPhone.

    Ελέγξτε τις ρυθμίσεις σας

    Για να είστε σίγουροι ότι το Apple Watch μπορεί να λάβει όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται, ελέγξτε αυτές τις ρυθμίσεις στο iPhone:

    1. Στο iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Ρυθμίσεις.
    2. Πατήστε Απόρρητο > Υπηρεσίες τοποθεσίας. 
    3. Βεβαιωθείτε ότι είναι ενεργοποιημένες οι «Υπηρεσίες τοποθεσίας».
    4. Πραγματοποιήστε κύλιση προς τα κάτω και κατόπιν πατήστε «Υπηρεσίες συστήματος». 
    5. Βεβαιωθείτε ότι η «Βαθμονόμηση κίνησης» είναι ενεργοποιημένη.
    6. Συνεχίστε με τα ακόλουθα βήματα.
    Προπόνηση τρεξίματος εκτός στο ρολόι με λουράκι σε ανοιχτό ροζ.

    Βαθμονόμηση του Apple Watch

    1. Φορώντας το Apple Watch, μεταβείτε σε έναν επίπεδο, ανοιχτό εξωτερικό χώρο με καλή λήψη GPS και χωρίς εμπόδια. 
    2. Αν έχετε Apple Watch Series 2 ή νεότερο μοντέλο, χρειάζεστε απλώς το Apple Watch. Αν έχετε Apple Watch Series 1 ή παλαιότερο μοντέλο, φέρτε μαζί σας το iPhone για να χρησιμοποιήσετε το GPS. Κρατήστε το iPhone στο χέρι σας ή φορέστε το σε μια ζώνη στη μέση ή στο μπράτσο σας.
    3. Ανοίξτε την εφαρμογή Προπόνηση. Για να ξεκινήσετε, πατήστε «Βάδισμα εκτός» ή «Τρέξιμο εκτός». Για να ορίσετε έναν στόχο πριν ξεκινήσετε, πατήστε το εικονίδιο ....
    4. Περπατήστε ή τρέξτε με κανονικό ρυθμό για περίπου 20 λεπτά.

    Αν δεν έχετε χρόνο να ολοκληρώσετε την προπόνηση, μπορείτε να συμπληρώσετε 20 λεπτά σε πολλές συνεδρίες εξωτερικής προπόνησης. Αν προπονείστε με διαφορετικές ταχύτητες, πρέπει επίσης να κάνετε βαθμονόμηση για 20 λεπτά σε κάθε μία από τις ταχύτητες με την οποία βαδίζετε ή τρέχετε.

    Κάθε φορά που περπατάτε ή τρέχετε εκτός χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα, το Apple Watch συνεχίζει τη βαθμονόμηση του επιταχυνσιόμετρου μαθαίνοντας το μήκος του βηματισμού σας σε διαφορετικές ταχύτητες. Η βαθμονόμηση μπορεί επίσης να βελτιώσει την ακρίβεια των μετρήσεων θερμίδων στην εφαρμογή Προπόνηση, καθώς και τις μετρήσεις θερμίδων, απόστασης, κίνησης και άσκησης στην εφαρμογή Δραστηριότητα. 

    Βελτίωση της ακρίβειας της Προπόνησης και της Δραστηριότητας

    Οι προσωπικές πληροφορίες σας, όπως το ύψος, το βάρος, το φύλο και η ηλικία σας είναι κάποια από τα πράγματα που χρησιμοποιεί το Apple Watch, για να υπολογίσει πόσες θερμίδες καίτε καθώς και πολλά άλλα.

    Ρυθμίσεις απορρήτου στο iPhone

    Επαναφορά των δεδομένων βαθμονόμησης

    Δείτε πώς μπορείτε να επαναφέρετε τα δεδομένα βαθμονόμησης:

    1. Σε iPhone, ανοίξτε την εφαρμογή Apple Watch.
    2. Πατήστε την καρτέλα «Ρολόι μου» και, στη συνέχεια, πατήστε Απόρρητο > Μηδενισμός βαθμονόμησης άθλησης. 

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.