19.3 C
Athens
Thursday, March 28, 2024
More

    Αυτός είναι ο Tim – Διαβάστε όλα όσα είπε για τα νέα ρεκόρ της Apple και όχι μόνο

    this-is-tim-cook-hero

    Η εισαγωγή του Tim Cook:

    Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα ιστορικό τρίμηνο. Είμαι απίστευτά περήφανος για την συμβολή όλων σε αυτά τα φανταστικά αποτελέσματα που πρόκειται να σας αναφέρω. Το ενδιαφέρον του κόσμου για τα προϊόντα μας έφτασαν σε νέα υψηλά επίπεδα με περισσότερους από μισό δις ανθρώπων να επισκέπτονται τα φυσικά και online καταστήματα μας μέσα σε ένα τρίμηνο.

    Για το νέο ρεκόρ πωλήσεων του iPhone:

    H ζήτηση για το iPhone ήταν τεράστια ξεπερνώντας κάθε υψηλή μας προσδοκία με πωλήσεις που ξεπέρασαν τις 74 εκατομμύρια συσκευές και με οδηγό τα iPhone 6 και 6 Plus. Πραγματικά το νούμερο είναι ασύλληπτο. Κατά μέσο όρο πουλούσαμε 34.000 συσκευές iPhone κάθε ώρα, 24 ώρες την ημέρα, κάθε μέρα σε αυτό το τρίμηνο.

    Στο τέλος του τριμήνου τα iPhones ήταν διαθέσιμα σε 130 χώρες σε όλο τον κόσμο και έτσι σημειώσαμε την καλύτερη και γρηγορότερη διανομή νέων iPhone συσκευών στην ιστορία μας.

    Για τα ρεκόρ του App Store και Mac:

    Τόσο το App Store όσο και το Mac σημειώσαν νέα ρεκόρ. Οι πωλήσεις των Mac αυξήθηκαν κατά 14% και έφτασαν τα 5.5 εκατομμύρια την ίδια στιγμή που η αγορά στα PC συνέχισε να σημειώνει πτώση. Οι πωλήσεις μέσα από το App Store αυξήθηκαν και αυτές με ένα εντυπωσιακό 41%.

    Για τις 1 δις iOS συσκευών:

    Το συγκεκριμένο τρίμηνο ήταν ένας σταθμός για το iOS. Στις 22 Νοεμβρίου πουλήσαμε ένα Space Grey 64GB iPhone 6 Plus η οποία ήταν η 1 δις iOS συσκευή μας – Αυτή την συσκευή την κρατήσαμε ως ενθύμιο στα κεντρικά μας. 1 δις συσκευές είναι απλά ένα φανταστικό επίτευγμα και είμαστε απίστευτα περήφανοι που τα καταφέραμε.

    Η αποστολή της Apple είναι να δημιουργεί τα καλύτερα προϊόντα στον κόσμο και να δίνει νέες προοπτικές στην ζωή μας. Με την επιτυχία του iOS προσφέραμε σε εκατομμύρια ανθρώπους μια μοναδική προσωπική τεχνολογία. Οι καταναλωτές μας χρησιμοποιούν τα Apple προϊόντα για να επαναπροσδιορίσουν την διδασκαλία, για να ανακαλύψουν νέες επαγγελματικές οδούς αλλά και για να εκφράσουν την δημιουργικότητα τους. Κανείς δεν φανταζόταν πως θα φτάναμε σε αυτό το επίτευγμα 8 χρόνια πριν.

    Είναι φανταστικό να βλέπεις κάτι τέτοιο και μας θυμίζει πως οι άνθρωποι και οι υπέροχες ιδέες είναι ο λόγος που κάνουμε ότι κάνουμε μέχρι σήμερα.

    Για τα κέρδη:

    Η δυνατή απόδοση μας σε αυτό το τρίμηνο απέφερε 74.6 δις εσόδων και 18 δις καθαρών κερδών στην εταιρεία. Αυτοί οι αριθμοί αποτελούν ένα νέο ρεκόρ για εμάς και μια αύξηση στο 38% σε σχέση με πέρυσι.

    Για την Swift:

    Έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο για να ενισχύσουμε το οικοσύστημα μας. Πραγματικά έχουμε εντυπωσιαστεί με τις θετικές κριτικές για την Swift, την νέα γλώσσα προγραμματισμού μας. Το να δημιουργείς μια νέα γλώσσα είναι κάτι που ελάχιστες εταιρείες μπορούν να κάνουν αλλά πιστεύουμε πως παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα οικοσύστημα. Η Swift έγινε διαθέσιμη τον Σεπτέμβριο ως μέρος των Xcode εργαλείων μας και τον πρώτο μήνα έγινε λήψη αυτών των εργαλείων 11 εκατομμύρια φορές. Η Swift έχει μια συνεχή πρόοδο και είναι ήδη μέσα στις δημοφιλέστερες γλώσσες προγραμματισμού.

    Είδαμε πολλούς προγραμματιστές μας να επιλέγουν την Swift για αν δημιουργήσουν φανταστικές δουλειές ενώ πρόσφατα η γλώσσα αυτή ξεκίνησε να διδάσκετε και στα Πανεπιστήμια.

    Για το HealthKit:

    Υπάρχει ένα τεράστιο ενδιαφέρον για το HealthKit με περισσότερους από 600 προγραμματιστές να το ενσωματώνουν ήδη στις εφαρμογές τους. Οι χρήστες μπορούν πλέον με ασφάλεια να μοιραστούν τα στοιχεία τους με αυτές τις εφαρμογές και έτσι έχουμε νέες και καινοτόμες εμπειρίες στον τομέα της υγείας.

    Με το HealthKit και της Health εφαρμογή πιστεύουμε πως είμαστε στην αρχή μιας φανταστικής λύσης υγείας για τους χρήστες μας.

    Για το HomeKit και το CarPlay:

    Η επέκταση του iOS στο σπίτι με το HomeKit και στο αυτοκίνητο με το CarPlay είναι σε συνεχή πρόοδο και αυτή την χρονία αναμένουμε φανταστικά HomeKit προϊόντα από πολλές εταιρείες αλλά και αυτοκίνητα με ενσωματωμένο το CarPlay.

    Για το Apple Pay:

    To Αpple Pay έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά και τα σχόλια που έχουμε δεχτεί μέχρι σήμερα είναι πολύ θετικά και ενθαρρυντικά. Μέχρι σήμερα περίπου 750 τράπεζες έχουν ενταχθεί στο Apple Pay και όλα αυτά μέσα σε μόλις 3 μήνες.

    Ειλικρινά πιστεύουμε πως το 2015 θα είναι η χρονία του Apple Pay.

    Για το Apple Watch (έρχεται τον Απρίλιο):

    Η πορεία του Apple Watch πάει κανονικά σύμφωνα με το πρόγραμμα μας και αναμένουμε να ξεκινήσουμε το λανσάρισμα του στην αγορά τον Απρίλιο. Οι προγραμματιστές δουλεύουν ήδη σε εφαρμογές του και ειδικές ειδοποιήσεις που ονομάζουμε Glances για την διεπαφή αυτής της συσκευής. Η δημιουργικότητα και καινοτομία γύρω από το Apple Watch μας ενθουσιάζει και περιμένουμε πως και πως οι χρήστες να βιώσουν αυτή την εμπειρία όταν γίνει διαθέσιμο.

    Για την συνεργασία με την ΙΒΜ:

    Σημειώνουμε σημαντική πρόοδο με την συνεργασία μας με την IBM και κερδίζουμε μέσω αυτής περισσότερους καταναλωτές. Τον Δεκέμβριο παραδώσαμε τις πρώτες 10 iOS εφαρμογές για αυτό τον σκοπό και φέραμε πιο κοντά το iPad και το iPhone στις επιχειρήσεις.

    Ακόμη 12 εφαρμογές θα γίνουν διαθέσιμες αυτό το τρίμηνο σε τρεις μάλιστα νέες βιομηχανίας – υγείας, ενέργειας και βιομηχανικών προϊόντων. Έτσι συνολικά θα έχουμε 22 εφαρμογές και έχουμε ως στόχο να φτάσουμε τις 100 μέχρι το τέλος του 2015.

    Για τις φιλανθρωπικές ενέργειες της Apple:

    Πέρα από την συμβολή μας στην ανθρωπότητα μέσω τον συσκευών μας κάναμε και σημαντική πρόοδο σε άλλους τομείς όπως στα ConnectEd, και Product RED.

    Με το ConnectEd, θέλουμε να βοηθήσουμε μαθητές και κοινότητες που το έχουν ανάγκη. Διαλέξαμε 114 σχολεία για να πάρουν την υποτροφία αυτή. Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που έχουν αυτά τα σχόλια μοιράζονται οράματα με τους μαθητές του όπως κάνει και η ίδια η Apple και είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέρνουμε την τεχνολογία μας κοντά τους και την κάνουμε προσβάσιμη.

    Τον Δεκέμβριο προσπαθήσαμε να βοηθήσουμε τον Product RED σκοπό και μέσα από τις ενέργειες μας καταφέραμε να συγκεντρώσουμε ένα νέο ρεκόρ χρημάτων στον αγώνα που δίνουμε όλοι μαζί κατά τις μάστιγας του AIDS.

    Για τα νέα προϊόντα που πρόκειται να δούμε από την Apple:

    Πέρα από όλα τα παραπάνω έχουμε και φέτος μια σειρά εντυπωσιακών προϊόντων και υπηρεσιών για τα οποία είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι και περιμένουμε πως και πως να σας τα παρουσιάσουμε κατά την διάρκεια του χρόνου αυτού.

    Για τις πωλήσεις του iPhone 6 Plus:

    Όπως γνωρίζετε δεν ξεχωρίζουμε και δεν αναφέρουμε ξεχωριστά τις πωλήσεις για τις δύο νέες μας συσκευές αλλά μπορώ να σας πω πως το iPhone 6 ήταν το δημοφιλέστερο iPhone το προηγούμενο τρίμηνο. Αλλά για να έχουμε πουλήσει 74.5 συσκευές σημαίνει πως και το 6 Plus τα πήγε φανταστικά.

    Είδαμε πως σε κάποιες περιοχές και αγορές το iPhone 6 Plus ξεπέρασε σε πωλήσεις το iPhone 6 αλλά αυτό δεν ήταν ο κανόνας για τον παγκόσμιο χάρτη. Και τα δύο μοντέλα απλά τα πήγαν υπέροχα και είμαστε πολύ υπερήφανοι για αυτό καθώς και για τις πωλήσεις που συνεχίζουν να σημειώνουν και τα iPhone 5S και 5C που συνεχίζουν να υπάρχουν στις διαθέσιμες επιλογές μας και συνεχίζουν αν έχουν υψηλές πωλήσεις.

    Για την ζήτηση του iPhone και για το 2015:

    Πιστεύουμε πως είναι το καλύτερο smartphone στον κόσμο και οι καταναλωτές μας το επιβεβαιώνουν το ίδιο και η αγορά. Τα πάμε απίστευτα καλά σχεδόν σε κάθε γωνία του κόσμου και έτσι είμαστε σίγουροι πως έχει αντοχές να συνεχίσει να εντυπωσιάζει σαν συσκευή και να κερδίζει έδαφος και μερίδιο στην αγορά.

    Επίσης αυτό το τρίμηνο είχαμε την μεγαλύτερη έλευση Android χρηστών στο iPhone και συγκεκριμένα την μεγαλύτερη τα τελευταία τρία χρόνια. Σε όλες τις αγορές σημειώνουμε ρεκόρ πωλήσεων και σε μερικές σχεδόν έχουμε διπλασιάσει την δυναμική μας – Για παράδειγμα στην Κίνα.

    Για το πως βλέπει το Apple Watch:

    Πραγματικά πιστεύω σε αυτό το προϊόν. Το χρησιμοποιώ κάθε μέρα και το λατρεύω, δεν μπορώ πλέον χωρίς αυτό. Επίσης βλέπω πως σημειώνουμε σημαντική πρόοδο σε αυτό μιας και οι αριθμοί των προγραμματιστών που δημιουργούν εφαρμογές για αυτό είναι εντυπωσιακοί και βλέπουμε πολλές καινοτομίες ήδη.

    Για να σας ξεκαθαρίσω μάλιστα και κάτι όταν είπαμε στις αρχές του 2015 θεωρούμε ως αρχές τους πρώτους 4 μήνες, μέση τους επόμενους 4 και τέλος τους τελευταίους 4 μήνες. Έτσι λοιπόν καταλαβαίνετε πως είμαστε μέσα στο αρχικό μας πρόγραμμα για την διάθεση του.

    Περιμένουμε πως και πως να ξεκινήσει η διάθεση του μιας και ήδη έχουμε πολλούς καταναλωτές που θέλουν ένα.

    Για την πτώση των πωλήσεων του iPad:

    Συνεχίζω να είμαι πολύ αισιόδοξος για το iPad σε βάθος χρόνου όπως σας έχω πει και παλαιότερα. Αυτό που παρατηρώ εγώ είναι πως συνεχίζουμε να έχουμε νέους αγοραστές του και έτσι σε αγορές όπως η Αμερική και η Αγγλία το 50% των ανθρώπων αγοράζουν ένα iPad για πρώτη φορά. Στην Κίνα το ποσοστό αυτό είναι 70%.

    Επίσης η ικανοποίηση των καταναλωτών για αυτή την συσκευή συνεχίζει να είναι εντυπωσιακή και μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις και έρευνες αγγίζει ακόμη και το 100%.

    Η χρήση του επίσης ως tablet είναι 6 φορές μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο της αγοράς.

    Με βάση λοιπόν όλα αυτά σε βάθος χρόνου το iPad είναι ένα προσοδοφόρο και δυνατό προϊόν. Επίσης έχω εικόνα για το τι πρόκειται να ακολουθήσει στο άμεσο μέλλον σε αυτή την κατηγορία μας και αισθάνομαι πολύ αισιόδοξος. Το τονίζω ακόμη μια φορά πως μιλάω σε βάθος χρόνου.

    Αν με ρωτάτε τώρα τι συμβαίνει πιστεύω πως ο κύκλος ζωής ενός iPad στα χέρια ενός χρήστη είναι μεγαλύτερος. Είναι μεγαλύτερος από ένα iPhone αλλά δεν μπορώ ακόμη να σας πω με ακρίβεια κατά μέσο όρο πότε ένα χρήστης αναβαθμίζει το iPad του – μόνο εκτιμήσεις μπορώ να κάνω.

    Επίσης σίγουρα υπάρχει και ένα επίπεδο κανιβαλισμού του από την μια από το Mac και από την άλλη από το iPhone. Το ποσοστό αυτού δεν μπορώ να σας το πω σήμερα.

    Από την άλλη κινήσεις μας όπως η συνεργασία μας με την IBM θα δώσουν νέα πνοή στο iPad και γενικότερα πιστεύω πως έχει ακόμη ένα υπέροχο μέλλον και είναι ένα καταπληκτικό προϊόν.

    Για το μέλλον του Apple TV:

    Για το Apple TV είχαμε ένα σταθερό τρίμηνο για ένα τόσο καλό προϊόν. Μέχρι στιγμής έχουμε πουλήσει 25 εκατομμύρια Apple TVs. Ξέρω πως θα επαναλάβω κάτι που έχω πει ήδη, αλλά συνεχίζουμε να δουλεύουμε και να κοιτάμε τρόπους για να το κάνουμε ακόμη καλύτερο.

    Σχολιασμός στο φόρουμ 

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles