Friday, May 17, 2024

Αρκετά με τις φήμες για foldable iPhone, iPad και Mac ας κάνουμε έναν έλεγχο πραγματικότητας

Σίγουρα το έχετε παρατηρήσει και εσείς πως όλες οι τελευταίες φήμες για την Apple έχουν μόνο και μια λέξη, foldable. Η Apple φτιάχνει ένα foldable iPhone! Ένα foldable iPad! Ένα MacBook μια αναδιπλούμενη οθόνη! Αυτή η τελευταία φήμη προέρχεται από μια αναφορά στο The Elec, όπως σας παρουσιάσαμε και σε προηγούμενο δημοσίευμα μας, το οποίο έχει δύο σύντομες προτάσεις σε ένα σύντομο άρθρο σχετικά με την παροχή foldable οθονών OLED από την LG στην HP.

Φυσικά, αυτό αποτελεί απόδειξη ότι η Apple κάνει ένα foldable Mac κάποιας μορφής… Ακριβώς όπως ο αναλυτής Ross Young ισχυρίστηκε τον Φεβρουάριο. Φυσικά, φρόντιζε και φροντίζει πάντα να δίνει ένα παράθυρο τεσσάρων έως πέντε ετών και χρησιμοποιώντας πολλά “ίσως” και “μάλλον”.

Γνωρίζατε ότι η Apple στέλνει εκατοντάδες εκατομμύρια iPhone με foldable οθόνες OLED εδώ και χρόνια; Αλήθεια!

Η εικόνα στο επάνω μέρος αυτού του άρθρου προέρχεται από υλικό μάρκετινγκ της Apple σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διπλώνει η OLED οθόνη του iPhone X στο κάτω μέρος. Φυσικά, κανένα iPhone δεν έχει μια αναδιπλούμενη οθόνη με τον σχεδιασμό “διπλώνω – ξεδιπλώνω”.

Με βάση και τις παραπάνω φήμες λοιπόν η Apple θα μπορούσε να προμηθεύεται νέες “foldable” οθόνες OLED για νέα προϊόντα για τον ίδιο σκοπό. Ίσως ένα μελλοντικό MacBook ή iPad θα έχει ακόμα λεπτότερα πλαίσια και θα κάνουν το ίδιο “fold” τέχνασμα που κάνουν στα iPhones σήμερα, με μια καμπύλη της οθόνης πάνω από τα κυκλώματα ελέγχου έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια συσκευή με λεπτότερα πλαίσια.

Εξαιρετικά λεπτό γυαλί; (το άλλο στοιχείο των τελευταίων φημών) Η Apple προσπαθεί πάντα να κάνει τα προϊόντα της λεπτότερα. Ή, ίσως η Apple απλά πειραματίζεται.

Χωρίς αμφιβολία, η Apple πειραματίζεται με foldable οθόνες και προϊόντα εδώ και χρόνια. Σίγουρα έχουμε ακούσει φήμες πάρα πολλές σχετικά με την επικείμενη παρουσίαση (μέσα σε δύο ή τρία χρόνια) ενός αναδιπλούμενου iPhone ή iPad με αυτές να έχουν ξεκινήσει από το 2017. Το χρονοδιάγραμμα όμως με βάση πάντα τις φήμες μιας τέτοιας παρουσίασης συνεχίζει να πηγαίνει όλο και πιο πίσω.

Ακριβώς επειδή η Apple εξερευνά και πειραματίζεται με διαφορετικά σχέδια και τεχνολογίες δεν σημαίνει ότι θα το κάνει ποτέ και ένα αντίστοιχο καταναλωτικό προϊόν. Υπάρχουν δεκάδες τρελές πατέντες της Apple όλα αυτά τα χρόνια για πράγματα που δεν έχουν συμβεί ποτέ. Μέρος του να είσαι μια γιγαντιαία τεχνολογική εταιρεία που ξοδεύει πολλά χρήματα για την Έρευνα και την Ανάπτυξη είναι να δουλεύεις σε νέες εφευρέσεις που μπορεί όμως να μην δουν ποτέ το φως της ημέρας και να παραμείνουν σε ένα εργαστήριο.

Και τα foldable τηλέφωνα, τα tablet και οι φορητοί υπολογιστές έχουν τόσα πολλά προβλήματα, ενώ προσφέρουν πολύ λίγα οφέλη εκτός από το να φαίνονται με έναν καινοτόμο σχεδιαμό. Είναι πιο ακριβά, λιγότερο ανθεκτικά (Galaxy Z Fold), παχύτερα όταν διπλώνονται (Galaxy Z Fold3), μερικές φορές δύσκολα συγκρατούνται (Huawei Mate Xs) και έχουν πιο αργούς επεξεργαστές (Motorola razr) και μικρότερες μπαταρίες (Galaxy Z Flip3).

Εν ολίγοις, κάθε φορά που η Apple συνεργάζεται με κάποιον προμηθευτή σε “foldable οθόνες” αυτό δεν σημαίνει ότι πρόκειται να παράγουν κάποια νέα foldable iPhone, iPad ή Mac σε λίγα χρόνια.

Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.