Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τη Siri και την Apple έχει περιοριστεί σοβαρά λόγω έλλειψης προσοχής και οργανωτικής δυσλειτουργίας, σύμφωνα με πολλούς πρώην υπαλλήλους της Apple που μίλησαν στην Wayne Ma του The Information.
Η εκτενής αναφορά εξηγεί γιατί πρώην υπάλληλοι της Apple που εργάζονταν σε ομάδες τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής μάθησης της εταιρείας πιστεύουν ότι η έλλειψη φιλοδοξίας και η οργανωτική δυσλειτουργία έχουν εμποδίσει τη Siri και τις τεχνολογίες AI της εταιρείας. Η εικονική βοηθός της Apple προφανώς είναι “ευρέως χλευασμένη” εντός της εταιρείας για την έλλειψη λειτουργικότητας και την ελάχιστη βελτίωση με την πάροδο του χρόνου.
Μέχρι το 2018, η ομάδα που εργαζόταν στην Siri είχε προφανώς «οδηγηθεί σε ένα χάος, μετά από μικρομάχες μεταξύ ανώτερων ηγετών και έντονες διαφωνίες για την κατεύθυνση της βοηθού». Η ηγεσία της Siri δεν ήθελε να επενδύσει στην κατασκευή εργαλείων για την ανάλυση της χρήσης της Siri και οι μηχανικοί δεν είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές λεπτομέρειες, όπως πόσα άτομα χρησιμοποιούσαν την εικονική βοηθό και πόσο συχνά το έκαναν. Τα δεδομένα που ελήφθησαν σχετικά με την Siri που προέρχονταν από την ομάδα επιστήμης και μηχανικής δεδομένων απλώς δεν χρησιμοποιούνταν, με ορισμένους πρώην υπαλλήλους να το αποκαλούν το όλο εγχείρημα ως «σπατάλη χρόνου και χρήματος».
Πολλοί υπάλληλοι της Apple υποτίθεται ότι εγκατέλειψαν την εταιρεία επειδή ήταν πολύ αργή στη λήψη αποφάσεων ή πολύ συντηρητική στην προσέγγισή της στις νέες τεχνολογίες AI, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων γλώσσας που στηρίζουν τα chatbots όπως το ChatGPT. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, προσπάθησε προσωπικά να πείσει μηχανικούς που βοήθησαν την Apple να εκσυγχρονίσει την τεχνολογία αναζήτησής της να παραμείνουν στην εταιρεία, προτού φύγουν για να εργαστούν σε μοντέλα γλωσσών στην Google.
Λέγεται ότι τα στελέχη της Apple απέρριψαν τις προτάσεις για να δοθεί στη Siri η δυνατότητα να διεξάγει εκτεταμένες συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι η λειτουργία θα ήταν δύσκολο να ελεγχθεί και θα ήταν τεχνητή. Η αδιάλλακτη στάση της Apple στο απόρρητο έχει δημιουργήσει επίσης προκλήσεις για τη βελτίωση της Siri, με την εταιρεία να πιέζει για περισσότερες από τις λειτουργίες της εικονικού βοηθού να εκτελούνται στη συσκευή.
Ο Cook και άλλα ανώτερα στελέχη ζήτησαν αλλαγές στην Siri για να αποτρέψουν ενοχλητικές απαντήσεις και η εταιρεία προτιμά οι απαντήσεις της Siri να είναι προ-γραμμένες από μια ομάδα περίπου 20 συγγραφέων, αντί να δημιουργούνται από AI. Υπήρξαν επίσης συγκεκριμένες αποφάσεις για τον αποκλεισμό πληροφοριών όπως οι τιμές του iPhone από την Siri για να ωθηθούν οι χρήστες απευθείας στον ιστότοπο της Apple.
Οι μηχανικοί της Siri που εργάζονταν στη λειτουργία που χρησιμοποιεί υλικό από τον Ιστό για να απαντήσει σε ερωτήσεις, συγκρούστηκαν με την ομάδα σχεδιασμού σχετικά με το πόσο ακριβείς έπρεπε να είναι οι απαντήσεις το 2019. Η ομάδα σχεδιασμού ζήτησε σχεδόν τέλειο ποσοστό ακρίβειας πριν κυκλοφορήσει το χαρακτηριστικό.
Οι μηχανικοί ισχυρίζονται ότι πέρασαν μήνες για να πείσουν τους σχεδιαστές της Siri ότι δεν χρειαζόταν ανθρώπινη επαλήθευση για όλες τις απαντήσεις της, ένας περιορισμός που καθιστούσε αδύνατη την αναβάθμιση της Siri για να απαντήσει στον τεράστιο αριθμό των ερωτήσεων που έκαναν οι χρήστες. Ομοίως, η ομάδα σχεδιασμού της Apple απέρριψε επανειλημμένα τη δυνατότητα που επέτρεπε στους χρήστες να αναφέρουν μια ανησυχία ή ένα πρόβλημα σχετικά με το περιεχόμενο μιας απάντησης της Siri, εμποδίζοντας τους μηχανικούς μηχανικής μάθησης να κατανοήσουν τα λάθη, επειδή ήθελαν να φαίνεται πως η Siri τα ξέρει όλα.
Το 2019, η ομάδα της Siri οραματίστηκε ένα έργο για να ξαναγράψει την εικονικό βοηθό από την αρχή, με την κωδική ονομασία «Blackbird». Η προσπάθεια επιδίωξε να δημιουργήσει μια ελαφριά έκδοση της Siri που θα αναθέτει τη δημιουργία λειτουργιών στους προγραμματιστές εφαρμογών και θα τρέχει σε iPhone αντί στο cloud για να βελτιώσει την απόδοση και το απόρρητο. Το Demos του Blackbird προκάλεσε προφανώς ενθουσιασμό στους υπαλλήλους της Apple λόγω της χρησιμότητας και της ανταπόκρισής του.
Το Blackbird συναγωνίστηκε με τη δουλειά δύο ανώτερων ηγετών στην ομάδα της Siri που ήταν υπεύθυνοι να βοηθήσουν τη Siri να κατανοήσει και να απαντήσει σε ερωτήματα. Αυτά τα άτομα πίεσαν για το δικό τους έργο, με την κωδική ονομασία «Siri X», για τη 10η επέτειο της εικονικού βοηθού. Το έργο είχε απλώς στόχο να μετακινήσει την επεξεργασία της Siri στη συσκευή για λόγους απορρήτου, χωρίς την ελαφριά, αρθρωτή λειτουργικότητα του Blackbird.
Εκατοντάδες υπάλληλοι που εργάζονταν στο Blackbird ανατέθηκαν στο Siri X, κάτι που σκότωσε το φιλόδοξο έργο να γίνει η Siri πιο ικανή. Το Siri X ολοκληρώθηκε ως επί το πλείστον το 2021 και τώρα πολλές από τις λειτουργίες του φωνητικού βοηθού επεξεργάζονται τοπικά.
Πιο πρόσφατα, η ομάδα που εργαζόταν για τα headsets μικτής πραγματικότητας της Apple απογοητεύτηκε από τις επιδείξεις που παρείχε η ομάδα Siri σχετικά με το πώς Η εικονικός βοηθός μπορούσε να ελέγξει το headset. Σε ένα σημείο της ανάπτυξης της συσκευής, η ομάδα headset σκέφτηκε να δημιουργήσει μια εναλλακτική μέθοδο για τον έλεγχο της συσκευής χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές, επειδή η Siri κρίθηκε μη ικανοποιητική.
Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε Facebook, Twitter, Instagram, και YouTu |