Sunday, May 19, 2024

Αναταραχές στο εσωτερικό της Meta με ορισμένους υπαλλήλους να αυτομολούν σε ανταγωνιστές όπως η Apple

Ορισμένοι υπάλληλοι της Meta πιέζονται να υποβάλουν αίτηση για άλλες θέσεις εργασίας στην εταιρεία ως μέρος της πρόσφατη κίνησης της εταιρείας προς την επαυξημένη πραγματικότητα (AR) και την εικονική πραγματικότητα (VR), ενώ άλλοι επιλέγουν να αυτομολήσουν σε ανταγωνιστές όπως η Apple, αναφέρουν οι New York Times.

Από τότε που η Facebook μετονομάστηκε σε Meta και αγκάλιασε το μέλλον του “metaverse”, η εταιρεία λέγεται ότι έχει υποστεί έναν σαρωτικό μετασχηματισμό, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας για την ανάπτυξη υλικού και λογισμικού για AR και VR. Περισσότερο από το 24% των ανοικτών καταχωρήσεων θέσεων εργασίας της Meta είναι για ρόλους σε AR ή VR, με την εταιρεία παράλληλα να έχει αυξήσει τις εσωτερικές προσλήψεις τους τελευταίους μήνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Meta πιέζει τους υπαλλήλους της από άλλα τμήμα της να υποβάλουν αίτηση για νέες θέσεις στις διευρυμένες ομάδες AR και VR, τονίζοντας τους πως πρέπει να δεχτούν αυτή την αλλαγή για να έχουν πρόοδο στο εσωτερικό της εταιρείας.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι φέρονται να αναμένεται να υιοθετήσουν θετική στάση απέναντι στη μεταστροφή και την καινοτομία στον χώρο AR και VR ή να εγκαταλείψουν την εταιρεία οριστικά.

Το αποτέλεσμα αυτής της μεταμόρφωσης ήταν μια σοβαρή εσωτερική αναστάτωση στην Meta, σύμφωνα με νυν και πρώην υπαλλήλους που μίλησαν στους New York Times. Ενώ ορισμένοι εργαζόμενοι ήταν ενθουσιασμένοι με τη νέα κατεύθυνση της Meta, άλλοι αμφισβήτησαν την προσέγγιση της εταιρείας προς τους εργαζόμενους και αμφισβήτησαν εάν η εταιρεία παραγκωνίζει τα προβλήματα που ήδη είχε.

Aκολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

Dimitrios Georgoulas
Dimitrios Georgoulas
Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.