23.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Αναλυτής: Η απόφαση της Apple να μην εξαγοράσει ένα Hollywood studio είναι μεγάλο στρατηγικό λάθος

    Μετά την εξαγορά της MGM προς $8.45 δις και την ένωση της Warner/Discovery, ο αναλυτής της Wedbush καθώς και άλλοι έκαναν κριτική για το μέλλον της Apple TV+ υπηρεσίας και στο που εντοπίζουν λάθη στην στρατηγική που έχει ακολουθήσει η Apple μέχρι σήμερα.

    Όπως είχαμε αναφέρει η Apple ήταν σε συζητήσεις με την MGM για μια εξαγορά πίσω τον Ιανουαρίου. Ο αναλυτής Daniel Ives θεωρεί το γεγονός ότι η Apple δεν προχώρησε στην ενέργεια αυτή μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία και ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος.

    Ο αναλυτής μάλιστα περίγραψε την Apple TV+ υπηρεσία ως “μια μεγάλη έπαυλη που δεν έχει σχεδόν κανένα έπιπλο”.

    “Η Apple έκανε ένα μεγάλο στρατηγικό λάθος που δεν έχει εξαγοράσει μέχρι σήμερα ένα Holywood studio όπως έχουν κάνει η Amazon, η Disney και η Netflix. Το περιεχόμενο σε αυτές τις υπηρεσίες είναι ο βασιλιάς και η Apple έχει καταφέρει να χτίσει μια μεγάλη έπαυλη χωρίς κανένα σχεδόν έπιπλό. Η εξαγορά της MGM δεν ήθελε ιδιαίτερε συστάσεις για μια εξαγορά από την Apple και έτσι έχασαν μια μεγάλη ευκαιρία.”

    Ο Ives μάλιστα είχε χαρακτηρίσει λάθος και την κίνηση της Apple να μην προχωρήσει στην εξαγορά της ίδιας της Netflix χρόνια πριν. Αν και η Apple TV+ υπηρεσία έχει κάποιο περιεχόμενο που έχει ξεχωρίσει μέχρι σήμερα πάρα αυτά κατέχει μόλις το 3% της αγοράς αυτής στην Αμερική.

    Κάποιοι αναλυτές και ειδικοί εικάζουν πως η Apple φοβάται να κάνει αυτή την κίνηση γιατί μπορεί να δυσαρεστήσει τους μετόχους της αν αυτοί δουν πως η εταιρεία κινείται με τόσο μεγάλους ρυθμούς στον χώρο του Hollywood.

    Μια επιλογή που μένει για την Apple πλέον είναι η Lionsgate. Αν η Apple αποφασίσει να κάνει μια τέτοια κίνηση η εξαγορά μπορεί να τις στοιχίσει περί τα $3.8 δις. Ο κατάλογος της Lionsgate έχει περισσότερους από 17.000 τίτλους και franchises όπως τα Hunger Games και Twillight.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.