20.1 C
Athens
Wednesday, April 24, 2024
More

    Ανακαλύφτηκε iBoot exploit που κάνει A5(X) συσκευές jailbreakable για πάντα

    jailbroken-iphone-4s

    “Όπως φαίνεται όλες οι A5(X) συσκευές μου έχουν ένα πλήρες untethered jailbreak για πάντα” αυτό ήταν το tweet του iH8sn0w, διάσημου hacker και δημιουργό του SnowBreeze, χθες το απόγευμα.

    Άμεσα και όπως ήταν λογικό με το που ανέβηκε το εν λόγω ξέσπασε μια θύελλα ενθουσιασμού αλλά και πάρα πολλές συζητήσεις μιας και έχουμε χρόνια να ακούσουμε για κάτι τέτοιο στην jailbreak σκηνή, τελευταία φορά πριν χρόνια είχαμε το LimeRain πρόγραμμα αλλά εκ τότε τίποτα.

    Ο iH8sn0w αναφέρει πως δεν έχει ανακαλύψει κάποιο bootrom exploit αλλά αντί αυτού ένα πανίσχυρο iBoot exploit. Αυτή την στιγμή δεν πρόκειται να κάνει διαθέσιμο στο κοινό κάτι σχετικά με αυτό αλλά αφήνει να εννοηθεί πως θα το χρησιμοποιήσει για μελλοντικά jailbreaks ενώ θα τον βοηθήσει στην ανακάλυψη ίσως κάτι παρόμοιου για A6/A7 επεξεργαστές.

    Στιγμιότυπο 2014-02-02, 2.22.46 μ.μ.

    Επίσης ο H8sn0w τονίζει πως το iBoot exploit που ανακάλυψε μπορεί να είναι το ίδιο δυνατό με ένα bootrom exploit αν χρησιμοποιηθεί σωστά και πως αυτό το γεγονός θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει και κάτι παρόμοιο και για τα A6 chips.

    Τι σημαίνουν όλα τα παραπάνω για εμάς; Τίποτα αυτή την στιγμή. Απλά η εν λόγω ανακάλυψη θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο για μελλοντικά jailbreaks κάτι με ιδιαίτερη σημασία μιας και η Apple συνεχώς παρουσιάζει μεγαλύτερη ασφάλεια στο λογισμικό της.

     Σχολιασμός στο φόρουμ

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles