17.4 C
Athens
Friday, April 26, 2024
More

    Έφτασε επιτέλους ο καιρός η Apple να “σκοτώσει” την Lightning θύρα στο iPhone

    Η Lightning θύρα έδειξε τον δρόμο για μια σειρά από πάρα πολλά αξεσουάρ από την στιγμή που παρουσιάστηκε πίσω το 2012 και που είχε αντικαταστήσει την 30-pin συνδεσμολογία. Η επόμενη χρονιά θα σηματοδοτεί τα 10 χρόνια ύπαρξης της και πιστεύουμε πως είναι καιρός να την αποχαιρετίσουμε μια και καλή και να καλωσορίσουμε την USB-C συνδεσμολογία.

    Όταν η Apple ανακοίνωσε την Τρίτη το Apple Watch Series 7 αποκάλυψε πως το νέο Apple Watch θα έρχεται πλέον με ένα UBS-C καλώδιο αντί για το κλασσικό USB-A έτσι ώστε να υποστηρίζει πιο γρήγορες ταχύτητες φόρτισης. Η εταιρεία επίσης ανακοίνωσε πως το νέο iPad mini 6 και αυτό δεν θα έχει πλέον την lighnting θύρα αλλά μια USB-C όπως τα iPad Air και iPad Pro.

    Επιπλέον η Apple ανακοίνωσε πως φέρνει και ένα USB-C καλώδιο και στα Apple Watch SE μοντέλα.

    Αν το σκεφτεί λοιπόν κάποιος τα μόνα Apple προϊόντα που έχουν παραμείνει με μια Lightning θύρα είναι το βασικό μοντέλο του iPad και το iPhone.

    Και να συμφωνούμε πως το iPhone θα έπρεπε να είναι το τελευταίο προϊόν που θα πήγαινε σε μια USB-C θύρα και πιστεύουμε πως πλέον έχει φτάσει ο καιρός. Είναι λίγο αστείο να αναλογιστεί κανείς πως το iPhone 13 Pro Max στην θύρα φόρτισης έχει πλέον ως μόνο συμπαραστάτη το βασικό μοντέλο του iPad.

    Η USB-C συνδεσμολογία είναι πρακτικά ήδη το στάνταρ. Ακόμη και τα πιο φτηνά ηλεκτρονικά προϊόντα στις μέρες μας έρχονται με μια τέτοια συνδεσμολογία. Είναι μια φανταστική τεχνολογία που επιτρέπει ισχύ, ήχο, βίντεο και μεταφορά δεδομένων από μια μόνο θύρα.

    Πολλές φορές πλέον κοιτάμε στο γραφείο μας και βλέπουμε το lightning καλώδιο και αναρωτιόμαστε “Εσύ τι κάνεις ακόμη εδώ…;”

    Θέλουμε πλέον να έχουμε ένα καλώδιο φόρτισης για όλες τις Apple συσκευές μας. Αν πάμε κάπου και ειδικά σε ταξίδια πρέπει πάντα να θυμηθούμε να έχουμε μαζί μας το Lightning καλώδιο αποκλειστικά για το iPhone την στιγμή που όλες οι άλλες μας συσκευές χρησιμοποιούν ένα USB-C καλώδιο.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.