20 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά λάθη της Apple ήταν ότι δεν εξαγόρασε την Netflix πριν πολλά χρόνια

    Για την υπηρεσία Netflix κάποιοι αναφέρουν πως έχει πολύ περιεχόμενο “αλλά δεν έχει τίποτα να δεις” πικάροντας έτσι την βιβλιοθήκη σειρών και ταινιών της πλατφόρμας αυτής. Οι πρωτότυπες σειρές και ταινίες δε κάποιες είναι τεράστια επιτυχία και κάποιες άλλες όχι. Όπως και να έχει όμως η Netflix υπηρεσία αυτή την στιγμή είναι η κυρίαρχος της αγοράς αυτής.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή Dan Ivers της Wedbush Securities η Apple θα έπρεπε να την έχει εξαγοράσει. Σε ομιλία του στο Yahoo Finance παρουσίασε πως οι αποφάσεις της Apple τα προηγούμενα χρόνια στο να μην εξαγοράσει το Netflix οδήγησε σε ένα από τα μεγαλύτερα στρατηγικά λάθη στην ιστορία της εταιρεία. Τονίζει πως παρά την άνοδο της Apple TV+ υπηρεσίας ακόμη έχει πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει κοντά στην Netflix ή την Disney+ υπηρεσία.

    Ο Ivers τονίζει πως λάθη σε μια απόφαση εξαγοράς έχουν γίνει τόσο από τον Tim Cook όσο και από τον Steve Jobs. H Apple θα είχε ένα πολύ ευκολότερο έργο αν είχε κάνει εξαγορά της Netflix πριν χρόνια. Φυσικά δύσκολα κάποιος μπορεί να διαφωνήσει μαζί τους μιας και αυτή την στιγμή η υπηρεσία έχει 200 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως.

    Δεν γνωρίζουμε πόσους συνδρομητές έχει η Apple TV+ υπηρεσία αυτή την στιγμή μιας και η Apple δεν δίνει αυτή την πληροφόρηση. Αυτό που ξέρουμε είναι πως η Netflix έχει 200 εκατομμύρια συνδρομητές και η Disney+ έχει φτάσει ήδη σχεδόν στα 100 εκατομμύρια μόλις σε ένα χρόνο. Η Disney+ μάλιστα αναμένει πως θα φτάσει η βάση της τους 200 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το 2024.

    Ο αναλυτής στην συνέντευξη του τονίζει επίσης πως περισσότεροι από του μισούς συνδρομητές της Apple TV+ υπηρεσίας αυτή την στιγμή είναι σε μια δοκιμαστική δωρεάν περίοδο με αρκετούς από αυτούς να μην έχουν εκφράσει την επιθυμία να ανανεώσουν κανονικά μόλις λήξει αυτή.

    Όλα βέβαια έχουν να κάνουν με το περιεχόμενο. Σύμφωνα με το Ivers αν Apple δεν θέλει ή δεν μπορεί ακόμη και τώρα να εξαγοράσει την Netflix τότε σίγουρα θα πρέπει να αγοράσει ένα στούντιο παραγωγής. Η Apple δουλεύει ήδη με στούντιο παραγωγής για να ενισχύσει το περιεχόμενο της αλλά αυτές οι συμφωνίες δεν είναι εξαγορές.

    Σύμφωνα με τον αναλυτή η Apple θα πρέπει να δοκιμάσει να εξαγοράσει τα στούντιο παραγωγής της A24 ή MGM διαφορετικά θα συνεχίσει να είναι πίσω από τον ανταγωνισμό.

    Από την πλευρά του ο Tim Cook αναφέρει πως η Apple TV+ υπηρεσία επικεντρώνεται σε πρωτότυπο περιεχόμενο και εστιάσει σε ιστορίες για ανθρώπους. Μέχρι στιγμής το έχει καταφέρει αυτό με σειρές όπως τα Ted Lasso, For All Mankind, The Morning Show και ταινίες όπως το Palmer.

    Αλλά αν και παράδειγμα η σειρά Ted Lasso της Apple TV+ υπηρεσίας δημιούργησε μεγάλη βάση θαυμαστών σίγουρα δεν έφτασε στα επίπεδα του Game of Thrones της HBO, The Queen’s Gambit της Netflix, ή του The Mandalorian της Disney+.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.