22.9 C
Athens
Thursday, May 2, 2024
More

    Ένας κλώνος του Μ1 Mac mini προσφέρεται στους Microsoft προγραμματιστές καθώς η εταιρεία “αγκαλιάζει” τα ARM τσιπ

    Η Microsoft αποκάλυψε αυτό που μοιάζει πολύ με κλώνο M1 Mac mini κατά τη διάρκεια της διάσκεψης προγραμματιστών της, Build 22. Η συσκευή είναι γνωστή ως Project Volterra.

    Η ομοιότητα πέρα και από την εμφάνιση: το μηχάνημα βασίζεται σε ARM επεξεργαστή και ουσιαστικά παίζει τον ίδιο ρόλο με το κιτ μετάβασης προγραμματιστών της Apple (DTK), που προσφέρθηκε το 2020…

    Το συνέδριο προγραμματιστών της Microsoft, Build 2022, πραγματοποιείται αυτήν την εβδομάδα και εν μέσω πληθώρας ανακοινώσεων έχουμε κάτι που φωνάζει Apple. Στην πραγματικότητα, αν δεν έδινες μεγάλη προσοχή, μπορεί να νομίζατε ότι η Microsoft κυκλοφόρησε το δικό της Mac.

    Ονομάζεται Project Volterra και περιλαμβάνει ένα νέο κιτ προγραμματιστών Windows for Arm σε έναν υπολογιστή που μοιάζει πολύ με ένα M1 Mac mini. Είναι ένας τετράγωνος, μεταλλικός μίνι επιτραπέζιος υπολογιστής ντυμένος σε γκρι χρωματισμό που φαίνεται να έχει το ίδιο μέγεθος και σχήμα με το μικρότερο Mac της Apple (αν και είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο πλαστικό και όχι από αλουμίνιο).

    Η εταιρεία έχει γίνει ολοένα και πιο ζεστή προς τους ARM επεξεργαστές με την πάροδο των ετών, σε μεγάλο βαθμό λόγω της αυξανόμενης απογοήτευσής της με τον ρυθμό ανάπτυξης της Intel, ειδικά στον τομέα των ενεργειακά αποδοτικών τσιπ για mobile συσκευές.

    Σε αντίθεση με την Apple, η οποία χρησιμοποίησε το DTK ως βάση δοκιμών για τη δημόσια κυκλοφορία του M1 Mac mini, η Microsoft δεν πιστεύεται ότι έχει σχέδια να διαθέσει το Project Volterra σε γενική πώληση.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.