15.5 C
Athens
Monday, May 6, 2024
More

    Τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 14 πάει τρεις εβδομάδες πίσω από το χρονοδιάγραμμα λόγω των lockdown στην Κίνα

    Η ανάπτυξη τουλάχιστον ενός μοντέλου iPhone 14 είναι τρεις εβδομάδες πίσω από το χρονοδιάγραμμα λόγω των κινεζικών lockdown και στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε να επηρεάσει τον αρχικό όγκο παραγωγής, σύμφωνα με νέα έκθεση σήμερα.

    Παρά τη χαλάρωση των περιορισμών, ο αντίκτυπος των lockdown που ξεκίνησαν στα τέλη Μαρτίου στη Σαγκάη και γύρω από αυτήν λέγεται ότι είχε παρατεταμένο αντίκτυπο στις αλυσίδες εφοδιασμού, σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στη Nikkei Asia.

    “It is challenging to make up for the lost time. … Apple and its suppliers are working around the clock to speed up development,” said an executive with an Apple supplier, adding that the pace of reopening in Shanghai is “rather slow.”

    Η Apple φέρεται να είπε στους προμηθευτές να επιταχύνουν τις προσπάθειες ανάπτυξης προϊόντων για να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο προτού η καθυστέρηση επηρεάσει το τυπικό χρονοδιάγραμμα κατασκευής, το οποίο θα μπορούσε στη συνέχεια να επηρεάσει τον αρχικό όγκο παραγωγής της σειράς iPhone 14.

    Η Apple αναμένεται να κυκλοφορήσει τέσσερα νέα μοντέλα iPhone φέτος. Αφού είδε χαμηλές πωλήσεις iPhone 13 mini, η Apple προσφέρει μεγαλύτερα μεγέθη iPhone για τις κορυφαίες συσκευές της για το 2022: Ένα 6.1-ιντσών ‌iPhone 14‌, ένα 6.1-ιντσών iPhone 14 Pro, ένα 6.7-ιντσών ‌iPhone 14‌ Max, και ένα 6.7-ιντσών ‌iPhone 14 Pro‌ Max.

    Δεν είναι σαφές ποιο μοντέλο επηρεάζεται άμεσα από τις καθυστερήσεις που προκαλούνται από τα lockdown. Επί του παρόντος, και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 14 βρίσκονται στο στάδιο ανάπτυξης της δοκιμής επαλήθευσης μηχανικής ή EVT, σύμφωνα με πηγές της Nikkei. Κανονικά, όλα τα νέα μοντέλα iPhone ολοκληρώνουν το EVT και περνούν στο στάδιο επαλήθευσης έως τα τέλη Ιουνίου.

    Η παραγωγή λέγεται ότι παρεμποδίστηκε από τους περιορισμούς που εξακολουθούν να ισχύουν όσον αφορά τη διαμονή και τα ταξίδια στην ευρύτερη περιοχή της Σαγκάης. Η λειτουργία ολόκληρης της αλυσίδας εφοδιασμού στην Κίνα δεν έχει ακόμη επιστρέψει σε κανονικούς ρυθμούς, παρά τη χαλάρωση των περιορισμών στη Σαγκάη και τις γειτονικές της περιοχές.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed. Ακολουθήστε επίσης το AppleWorldHellas.com σε FacebookTwitterInstagram, και YouTube

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.