24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Άποψη: Το πρόβλημα της Apple με το ανθρώπινο δυναμικό της και ο κίνδυνος να χάσει πολλά ταλέντα

    Δεν χρειάζεται κάποιος να ξέρει τα πάντα για την κατάσταση στον ανθρώπινο δυναμικό της Apple για να αντιληφθεί πως οι περισσότεροι εργαζόμενοι της δεν είδαν με καλό μάτι την εντολή να δουλεύουν και να επιστρέψουν στα γραφεία τους 3 φορές την εβδομάδα. Μετά από ένα χρόνο δουλειάς από το σπίτι τους πέντε μέρες την εβδομάδα. Η Apple επιμένει σθεναρά πάνω σε αυτό παρά το γεγονός πως πολλοί εργαζόμενοι της μπορεί να αποχωρήσουν αντί να επιστρέψουν στο γραφείο τους. Η κατάσταση μάλιστα είναι χειρότερη μιας και η Apple ίσως δυσκολευτεί πολύ να τους αντικαταστήσει κιόλας.

    Η Apple ιστορικά είναι μια από της εταιρείας που θέλει να έχει τους ανθρώπους της στο κτήριο της. Έκτισε το Apple Park για αυτούς τους ανθρώπους και σίγουρα είναι ένα φανταστικό μέρος να δουλεύει κάποιος. Το γεγονός όμως που πολλοί εργαζόμενοι της επιμένουν να δουλεύουν από το σπίτι δείχνει μια άλλη πλευρά. Μάλιστα είναι αυτοί που δουλεύουν στο Apple Park που δεν θέλουν να επιστρέψουν στο εκεί γραφείο τους.

    Γιατί μπορεί να σκεφτεί κάποιος….

    Το θέμα ξεκινάει από την περιοχή που είναι χτισμένο το Apple Park η οποία τόσο αυτή όσο και οι περιοχές κοντά σε αυτή έχουν έναν πανάκριβο κόστος ζωής αλλά και ενοίκια. Πολλοί λοιπόν εργαζόμενοι έχουν αναφέρει πως δύσκολα τα καταφέρνουν με τόσα έξοδα παρά το γεγονός πως πληρώνονται θεωρητικά καλά από την Apple.

    Το κόστος ζωής και ενοικίων είναι τόσο υψηλό μάλιστα που πολλοί δεν σκέφτονται καν να κάνουν αίτηση εργασίας στην Apple.

    Από την πλευρά της η Apple θα αναφέρει πως θέλει επιστροφή στην δική της κανονικότητας και πως χρειάζεται τους εργαζομένους της στα γραφεία τους και στα εργαστήρια τους. Αυτό όμως είχε βάση παλαιότερα αλλά όχι πλέον.

    Η Apple κυκλοφόρησε μια σειρά από νέες συσκευές τον περασμένο χρόνο με τους εργαζόμενους της να δουλεύουν από το σπίτι. Υπήρχαν προβλήματα; Σίγουρα αλλά το ίδιο σίγουρα ξεπεράστηκαν γρήγορα. Δεν θα είχαμε εξάλλου 2 WWDC συνέδρια, έναν εντελώς νέο επεξεργαστή και όλες τις νέες ανακοινώσεις σε συσκευές και λογισμικά αν δεν είχαν ξεπεραστεί όλα αυτά τα προβλήματα.

    Έτσι λοιπόν η Apple δεν μπορεί να λέει πως το να δουλεύει κάποιος από το σπίτι δεν είναι ωφέλιμο μιας και έχει αποδεχτεί πως είναι και με το παραπάνω.

    Την στιγμή που άλλες εταιρείες τεχνολογίας προσφέρουν πλήρη remote εργασία η επιμονή της Apple χτυπάει άσχημα τόσο στους ήδη υπάρχον εργαζομένους της όσο και αυτούς που θα ήθελαν να κάνουν αίτηση για μια θέση εργασίας σε αυτή.

    Φυσικά η Apple δεν θα καταστραφεί από αυτό. Είναι η Apple και ναι θα προσελκύσει κάποια υπέροχα νέα ταλέντα και μηχανικούς. Θα το κάνει όμως εύκολα και θα έχει τους κορυφαίους; Μάλλον όχι αν επιμείνει σε αυτή την πολιτική της σε έναν κόσμο που μετά την πανδημία δεν επιστρέφει στην παλαιά κανονικότητα άλλα φέρνει μια εντελώς νέα πραγματικότητα.

    Ακολουθήστε το AppleWorldHellas στο Google News για να ενημερώνεστε άμεσα για όλα τα νέα άρθρα! Όσοι χρησιμοποιείτε υπηρεσία RSS (π.χ. Feedly), μπορείτε να προσθέσετε το AppleWorldHellas στη λίστα σας με αντιγραφή και επικόλληση της διεύθυνσης https://appleworldhellas.com/feed 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.