Όταν ο Steve Jobs εξήγησε γιατί η Apple αφαίρεσε την 3.5 mm θύρα του iPhone 7

0
214

steve-jobs

Όταν ο Phil Schiller χρησιμοποίησε τον όρο “θάρρος” για να περιγράψει την απόφαση της Apple να αφαιρέσει την 3.5 mm θύρα του iPhone 7 η επιλογή αυτή της λέξης μάλλον δεν ήταν τυχαία.

fullsizerender

Κατά πάσα πιθανότητα έχει να κάνει με ένα αντίστοιχο σχόλιο του Steve Jobs όταν ρωτήθηκε να εξηγήσει μια άλλη δραστική απόφαση της Apple πριν χρόνια που είχε να κάνει με την αφαίρεση της υποστήριξης Flash περιεχομένου από τα iPhone και iPad.

“Προσπαθούμε να δημιουργούμε υπέροχα προϊόντα για τους ανθρώπους και έχουμε το θάρρος και το κουράγιο να πούμε πως δεν νομίζουμε ότι κάτι είναι μέρος ενός τέτοιου προϊόντος και έτσι θα το αφαιρέσουμε. Κάποιοι δεν θα βρουν αυτή την απόφαση μας σωστή και θα μας χαρακτηρίσουν με διάφορα ονόματα αλλά θα δεχτούμε αυτά τα πυρά χωρίς όμως να μας επηρεάσουν. Θα εστιάσουμε αντί αυτού σε αυτές τις τεχνολογίες που πιστεύουμε πως είναι οι σωστές για τους καταναλωτές μας. Αν τα καταφέρουμε τότε θα αγοράσουν τα προϊόντα μας και αν όχι τότε δεν θα το κάνουν και όλα θα πάρουν μια φυσική πορεία”

Εύκολα λοιπόν καταλαβαίνει κάνει πως η παραπάνω απάντηση του Steve Jobs θα μπορούσε να μεταφερθεί στο τώρα και στην απόφαση της Apple να αφαιρέσει την θύρα των 3.5 mm από τα iPhone 7

H Αpple δεν είναι η πρώτη φορά που παίρνει τέτοιες δραστικές αποφάσεις αφαίρεσης κάποιου στάνταρ στην βιομηχανία πριν από τον ανταγωνισμό. Αρκεί κάποιος να θυμηθεί την αφαίρεση των Floppy Drive – οδηγών δισκέτας από τους iMac G3.