13.7 C
Athens
Saturday, April 20, 2024
More

    Χρονιά ανάπτυξης θα είναι το 2020 για την παγκόσμια αγορά συσκευών

    Ανάκαμψη, αν και μικρή, των πωλήσεων ηλεκτρονικών υπολογιστών, tablets και κινητών τηλεφώνων αναμένεται για το 2020 σύμφωνα με δημοσίευμα του SEPE. Η αγορά συσκευών εκτιμάται ότι θα κινηθεί ανοδικά φέτος κατά 0,9% έναντι του 2019, φθάνοντας στα 2,16 δισ. τεμάχια. από 2,15 δισ. συσκευές, που διατέθηκαν διεθνώς το περασμένο έτος. 

    Οι πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών, tablets και κινητών θα αυξηθούν κατά 0,9% το 2020-Στήριξη στην αγορά προσφέρει το 5GΙσχυρή στήριξη στην αγορά των συσκευών, ειδικά στον τομέα των κινητών τηλεφώνων, εκτιμάται ότι θα προσφέρει η τεχνολογία δικτύων κινητής τηλεφωνίας 5ης γενιάς. “Το 2020 θα σημειωθεί μικρή ανάκαμψη της αγοράς. Η αυξημένη διαθεσιμότητα των συσκευών 5G θα ενισχύσει τις αντικαταστάσεις των κινητών τηλεφώνων, γεγονός που θα επιτρέψει στην παγκόσμια αγορά συσκευών να επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2020”, αναφέρει σε σχετική ανάλυσή της η Gartner. 


    Το αποτύπωμα του 5G στην αγορά κινητής τηλεφωνίας θα μεταφραστεί σε άνοδο των πωλήσεων κινητών τηλεφώνων κατά 1,7% το 2020. Οι αποστολές smartphones, που ήταν αδύναμες το 2019, σημειώνοντας ετήσια μείωση κατά 2%, αναμένεται να αυξηθούν το τρέχον έτος, ιδιαίτερα στην Κίνα και τις αναδυόμενες αγορές της Ασίας / Ειρηνικού, όπου η διείσδυση του 5G εκτιμάται ότι θα είναι ταχύτερη.Η Gartner υπολογίζει ότι τα μοντέλα 5G θα αντιπροσωπεύουν το 12% των αποστολών κινητών τηλεφώνων το 2020 και θα φθάσουν το 43% μέχρι το 2022. Η εταιρεία θεωρεί το 2020 έτος βαρόμετρο για την υιοθέτηση της τεχνολογίας 5G, καθώς οι τιμές των συσκευών θα αρχίσουν σταδιακά να μειώνονται. Η αγορά θα παρουσιάζει σταδιακή περαιτέρω αύξηση έως το 2023, όταν τα κινητά τηλέφωνα τεχνολογίας 5G θα αντιπροσωπεύουν πλέον περισσότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεων κινητών τηλεφώνων.

    Παγκόσμια αγορά PCs 

    Στον αντίποδα η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών εκτιμάται ότι θα είναι υποτονική φέτος, με τις πωλήσεις να μειώνονται τόσο το 2020, όσο και τα δύο επόμενα έτη. Μετά την επιστροφή στην ανάπτυξη το 2019, οι αποστολές PC θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία. 

    Μετά από τρία χρόνια ανάπτυξης στην αγορά επαγγελματικών υπολογιστών, τα επίπεδα αντικατάστασης θα μειωθούν. Εντούτοις, όπως αναφέρουν οι αναλυτές, θα υπάρχουν ευκαιρίες για αντικατάσταση των επαγγελματικών προσωπικών υπολογιστών μέχρι το 2020. 

    Επιπλέον, υπάρχει μια “μακρά ουρά” αναβαθμίσεων από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις σε αναδυόμενες περιοχές του κόσμου, λόγω της απόσυρσης της υποστήριξης της Microsoft για τα Windows 7 στις 14 Ιανουαρίου 2020. Η Gartner εκτιμά ότι το ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές θα έχουν “μεταναστεύσει” στα Windows 10 έως το 2020 – περίπου το 80% όλων των υπολογιστών που χρησιμοποιούνται.

    “Το μέλλον της αγοράς PC είναι απρόβλεπτο, διότι δεν θα υπάρξει ένα Windows 11. Αντίθετα, τα Windows 10 θα αναβαθμιστούν συστηματικά μέσω τακτικών ενημερώσεων”, αναφέρει η Gartner. 

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles