24.8 C
Athens
Friday, March 29, 2024
More

    Φοιτητές κατηγορούνται για εξαπάτηση της Apple με iPhones που τους επέφεραν κέρδη $1 εκατομμυρίου

    Σύμφωνα με αναφορά της The Oregonian, 2 Κινέζοι φοιτητές καταφέραν να ξεγελάσουν την Apple και να αποκομίσουν από αυτήν κέρδη $1 εκατομμύριου από κομπίνα με αντικαταστάσεις iPhones.

    To σχέδιο τους ξεκίνησε πίσω το 2017 όταν και κατάφεραν να περάσουν χιλιάδες παράνομα iPhones από την Κίνα στην Αμερική. Από εκεί έστελναν τα iPhones αυτά στην Apple για επισκευή υποστηρίζοντας πως οι συσκευές αυτές δεν άνοιγαν καθόλου.

    Σε πολλές περιπτώσεις και στα αιτήματα αυτά η Apple αντικαθιστούσε αυτές τις συσκευές με νέες. Συνολικά οι Quan Jiang και Yangyang Zhou κατηγορούνται για κλοπή $895,000 αξίας σε iPhones που παρέλαβαν από την Apple.

    Η συνεργασία τους ξεκίνησε με τον έναν από τους δύο να περνάει λαθραίες συσκευές iPhone στην Αμερική. Ο άλλος έπειτα έπαιρνε αυτές τις συσκευές και τις πήγαινε ο ίδιος σε καταστήματα της εταιρείας ή τις καταχωρούσε στο οnline πρόγραμμα επισκευής της Apple.

    Μόλις η Apple αντικαθιστούσε την λαθραία συσκευή με ένα πραγματικό iPhone τότε αυτοί την έστελναν πίσω στην Κίνα για πώληση. Τα κέρδη από αυτές τις πωλήσεις στην Κίνα μεταφέρονται ως εμβάσματα στην μητέρα του ενός η οποία εν συνεχεία τα έστελνε στο γιο της στην Αμερική.

    Οι δύο τους υποστηρίζουν πως δεν ήξεραν πως οι συσκευές που έφεραν στην Αμερική ήταν ουσιαστικά “μαϊμούδες”. Η Apple από την πλευρά της δεν μπορούσε να τις ελέγξει αφού αυτά τα iPhones δεν μπορούσαν να ανοίξουν και να λειτουργήσουν.

    Dimitrios Georgoulas
    Dimitrios Georgoulas
    Dimitris is the co-owner and chief in editor of AppleWorldHellas. With a PhD Degree in Wireless Sensor Networks and with more than 10 years experience in covering Apple and technology news he loves the challenges and new adventures.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles