19.4 C
Athens
Thursday, April 18, 2024
More

    Το iFixit αναφέρει πως τα προβλήματα της οθόνης του Galaxy Fold οφείλονται σε σοβαρό σχεδιαστικό λάθος

    Όπως σας αναφέραμε σε προηγούμενο δημοσίευμα μας η Samsung και μετά τα σοβαρά θέματα που είχαν κάποιοι από τους πρώτους reviewers της Galaxy Fold συσκευής, ανακοίνωσε δημόσια πως θα αναβάλει την κυκλοφορία της συσκευής στην αγορά μέχρι να διαπιστώσει τις αιτίες των προβλημάτων αυτών.

    Σήμερα η γνωστή ομάδα ειδικών του iFixit πήραν την υπόθεση στα δικά τους χέρια και άνοιξαν ένα Galaxy Fold σε αναζήτηση του τι μπορεί να προκαλεί τα προβλήματα.

    Όπως αναφέρει λοιπόν το iFixit:

    “Αυτή η συσκευή είναι εύθραυστη με Ε κεφαλαίο. Όπως αναμενόταν υπάρχουν πάρα πολλά σημεία εισόδου για σκόνη και άλλων υλικών ενώ παράλληλα υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι που μπορούν να κάνουν την οθόνη να μην δουλεύει”

    Σε αντίθεση με τα πολύ ασφαλισμένα σασί των smartphones το Fold έχει πολλά πιθανά σημεία εισόδου για σκόνη και υγρασία. Το εσωτερικό χείλος του πλαισίου που εκτείνεται στις άκρες της οθόνης είναι πολύ λεπτό και με δυσκολία καλύπτει 2 χιλιοστά της οθόνης. Το bezel αυτό συγκρατείται στην συσκευή από μια ελαφριά συγκόλληση.

    “Συνήθως είμαστε υπέρ όταν ένας κατασκευαστής δεν το παρακάνει με την συγκόλληση. Πάρα αυτά σε αυτή την περίπτωση δεν μπορούμε παρά να ανησυχούμε πως αυτά τα πλαίσια μπορούν ξεκολλήσουν εύκολα και σε βάθος χρόνου αφήνοντας την οθόνη απίστευτα ευάλωτη σε μια ζημιά”

    Άλλο ένα πρόβλημα είναι πως το απίστευτο λεπτό πλαίσιο αφήνει ένα κενό 7 χιλιοστών στο κάτω μέρος όπου συναντιούνται τα δύο μισά κάτι το οποίο σημαίνει πως και από αυτό το σημείο μπορεί να περάσει εύκολα η σκόνη και κάποιο άλλο υλικό.

    Dimitris Georgoulas
    Dimitris Georgoulas
    O Δημήτρης είναι συνιδιοκτήτης και αρθρογράφος του AppleWorldHellas. Κάτοχος διδακτορικού στα ασύρματα δίκτυα και την τεχνητή νοημοσύνη εργάζεται ως Project Manager στην εταιρεία ασφαλείας InnoSec και ως Marketing/Sales Director στην εταιρεία Nomikos Group of Companies. Αγαπημένη του συσκευή το iPhone 11 Pro Max του ενώ δεν αποχωρίζεται ποτέ πλέον το Retina MacBook Pro του. Μεγάλες του αδυναμίες η ψηφιακή φωτογραφία, και το σινεμά.

    Related Articles

    Stay Connected

    19,333FansLike
    3,913FollowersFollow
    21,600SubscribersSubscribe
    - Advertisement -spot_img

    Latest Articles